Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż czujnika deszczu i światła Coming Leaving Home w Audi A4 B8 2007-2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teoretycznie tak ma być aczkolwiek różnice między ustawieniami nie są zbyt wielkie, ja mam ustawione na "późno"

Opublikowano

Czy każdy moduł obsłuży czujnik? powoli kompletuję rzeczy i zastanawiam się, czy jego też będę musiał wymienić.

Jutro przymierzam się do założenia całego zestawu tj. czujnik, lusterko, przełącznik.

Czy prąd i masę mogę połączyć z kabelkami od fotochromu i wpiąć się do lampki w podsufitce?

trzeci kabelek będę ciągnął do modułu, na koniec wpięcie przełącznika z Auto i kodowanie.

Dobrze zrozumiałem?

Nie za wiele bawiłem się w życiu elektryką, dlatego wolę zapytać bardziej doświadczonych kolegów;)

Opublikowano

Nie bierz pradu z podsufitki. Wiem że w pierwszym poście Darecy tak robił, ale nie wiem dokładnie z którego punktu on to wziął że mu działało. Skoro będziesz ciągnął kabel do MCE to pociągnij 3 owiń szmacianką i podepnij do bezpiecznika ST2 12 i do stałego punktu masy.

Pytanie do fachowców, takie z ciekawości. Czy dobrze rozumiem że w grupie bezpieczników St2 jest +12V jest zabezpieczane, a na ST1 jest masa zabezpieczana? bo widziałem ze do St1 dochodzą czerwone jak od 12V a do ST1 czarne jak od masy.

Edytowane przez edraven

Opublikowano
Witam,

Może ktoś wie jaka jest różnica między modułem elektryki 8K0907063M a 8K0907063N ?

Wiem że temat był poruszany w tym wątku ale dla pewności chciałbym się upewnić :-) mam w lusterku podłączone 3 kabelki najprawdopodobniej od czujnika wilgotności czy wystarczy podmienić to na czujnik światła i deszczu + przełącznik AUTO zmienić kodowanie i to zadziała czy trzeba jeszcze przepinać jakieś kabelki w modułach ?

Pozdrawiam

Seba

Edytowane przez nethome1

Opublikowano

czujnik wilgotnosci masz w obudowie lusterka wewnetrznego :)

te kabelki właśnie są w lusterku wstecznym po zdjęciu plastikowej obudowy widać ze lecą do tej grubej obudowy lusterka z kratkami z przodu a w tej części przy szybie co docelowo przesłania czujnik światła i deszczu mam puste miejsce pytanie czy można je wypiąć z tego czujnika wilgotności i wpiąć do czujnika światła i deszczu ?

Edytowane przez nethome1

Opublikowano
  • Autor

Daj fotke :)

Przełozyc nie mozna ( nie wolno ! ) inne połaczenia i mozesz cos upalić

Opublikowano

mam coś takiego:

20141227_171116.jpg

a może jest tam ten czujnik deszczu i światła :-) a nie jest aktywny :-) dodam jeszcze że lusterko nie jest fotochromatyczne i nie ma żadnych czujników z przodu

Edytowane przez nethome1

Opublikowano
  • Autor

Nic ci nie da przełozenie tej instalacji , sygnał idzie do KOMFORTU 46 a nie do MCE 09 .

Ja bym zrobił tak :)

- kupujesz lusterko z fotochromem oraz czujnikiem wilgotnosci wtedy odpalisz lusterko nic nie robiac .

- reszta jak w opisie 1 post

Jakby co to mam taki zestaw do odpalenia na zbyciu :hi:

Opublikowano

Nic ci nie da przełozenie tej instalacji , sygnał idzie do KOMFORTU 46 a nie do MCE 09 .

Ja bym zrobił tak :)

- kupujesz lusterko z fotochromem oraz czujnikiem wilgotnosci wtedy odpalisz lusterko nic nie robiac .

- reszta jak w opisie 1 post

Jakby co to mam taki zestaw do odpalenia na zbyciu :hi:

No to mnie Kolega zaskoczył tak bez przeróbek tylko montaż lustra i zmiana w VCDS czy ciąganie kabli mnie nie ominie ?

Opublikowano

Pytanie odemnie mam czujnik wilgotności u siebie ale nie mam Klimy 3 strefy, do czego on w takim razie służy u mnie?

Opublikowano

Pytanie odemnie mam czujnik wilgotności u siebie ale nie mam Klimy 3 strefy, do czego on w takim razie służy u mnie?

Utrzymuje (reguluje) nawiew na przednia szybę żeby nie była zaparowana.

Opublikowano

A jak ma być klima ustawiona żeby ti działało poprawnie?

Opublikowano

A jak ma być klima ustawiona żeby ti działało poprawnie?

Chyba na AUTO

Opublikowano

I jesteście pewni ze przy jednej strefie to działa?

Opublikowano

No ja mam cały ten zestaw i działa :)

Opublikowano

I jesteście pewni ze przy jednej strefie to działa?

Inaczej by Ci nie zakładali tego czujnika ;)

Opublikowano

U siebie mam zawsze załączone AUTO, jak wyłączę, to zwłaszcza w deszczowe dni szyby są zaparowane w kilka sekund, klima jedna strefa więc działa nie ma siły :)

Opublikowano

Pytam się bo ktoś na spocie nasciemnial mi ze ten czujnik tylko przy 3zone jest a mam go bo ktoś lustro zmieniał :) ale spoko ma to sens co piszecie;) Dzieki