Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opcja TV-in i kamera cofania w RNS-E w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmień LED nabmarkowe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Spoiler

Zawartość dodana 1 minute later

Witam, zabieram się za montowanie kamery w moim avancie. Mam pytanie którędy należy poprowadzić kable z klapy do wnętrza i dalej do radia?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie czy dzięki takiemu zestawowi podłącze tv do rns-e 

20170511_192504.jpg

Opublikowano

Podłączysz ale bez sterowania z poziomu nawigacji.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zestaw od woszu po tv i filmy z USB perfekcyjnie wykonany wszystko ładnie wyświetla i gra banalny montaż [emoji4] dziękuję bardzo Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MaxiiDe

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 25.03.2017 o 19:16, polop81 napisał:

Witam

Kupiłem na Aliexpres radio dedykowane do A4 z obsługą Can.

Po montażu radia byłem zmuszony doprowadzić kable Can z licznika do radia bo ich nie miałem. 19 i 20 z licznika do 12 i 7 w kostce ISO  w radiu- 19 z 7 i 20 z 12.

Bez Can radio włącza się na parę sekund i gaśnie. Wtyczki do radia są gotowe więc ich nie przerabiałem tylko dwa przewody + i - i can i będzie działać. :)

Nie ma potrzeby demontować licznika, wystarczy odkręcić schowek pod kierownicą i pokrywę bezpieczników i bez problemu sięgniemy i odepniemy niebieską wtyczkę i lutujemy.

Po podłączeniu Can radio uruchamia się z kluczykiem, po wyciągnięciu gasnie. Na postoju gra w zależności ile ustawimy od 30sek do max. Jak zgaśnie wystarczy drzwi otworzyć i zamknąć i się samo uruchamia pod warunkiem że kluczyk w stacyjce.

Po wbiciu wstecznego radio samo się przełącza na kamerę ( nie mam kamerki więc wyświetla jakiś znaczek)

Aby na wyświetlaczu coś wyświetlało, potrzeba użyć VAG lub VCDS  wchodzimy 17 adaptacja kanał 62 odczyt sprawdzamy ile wyświetli ( mnie 0 więc zapisałem 1) i od razu wyświetlacz już pokazuje radio.

Radio ma wbudowane WIFI ale chciałem dodać modem LTE i o dziwo :banan: szukałem po internecie współpracujące z Androidem. Miałem w szufladzie stary LTE z Plusa ZTE MF821, podpiąłem do USB i działa !!!!!! 

Radio warte swojej ceny. Mamy możliwości takie jak w tablecie a nawet większe.

Czekam na kamerę cofania jak zamontuje to dam znać.

Jedyny problem jaki mam to po włączeniu świateł radio FM cichutko bzyczy ale tylko z światłami. Problemu tego na USB  i DVD nie ma.

Co może być przyczyną? Jakiś filtr na antenę?????:mellow:

Kolego podeślesz link na priv jakie radyjko kupiłeś?

Dnia 7.04.2017 o 22:39, polop81 napisał:
  Ukryj zawartość

Zawartość dodana 1 minute later

Witam, zabieram się za montowanie kamery w moim avancie. Mam pytanie którędy należy poprowadzić kable z klapy do wnętrza i dalej do radia?

Lecisz boczkiem bagażnika, poźniej listwa progowa i wychodzisz za schowkiem pasażera.

Edytowane przez Carrneiro

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

cześć woszu

rozumiem że moduł z a3 8p również zadziała? jeżeli miałbym się decydować to na 2 szt, jedna do a4 b7 i druga do a3 8p, oba samochody z rns'e ledowym jeden A drugi niestety G :)
Widzę że ze śląska także ewentualna ustawka wchodzi w grę?

Edytowane przez kaned84

• 1 rok później...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta? Jutro odbieram zestaw od "woszu"? będzie montowany w a6 c5, zobaczymy jak się będzie prawowało.

i akurat tak się złożyło że jest black friday? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zestaw zamontowany, fakt musiałem zmienić instalację w qaudlock. Kamerka działa, tv i aux też są.

Polecam. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktoś montował kamerę z aktywnymi liniami trajektorii cofania w A4 B7? Czy jest możliwe to podłączyć?

Opublikowano

Na yotubie jest filmik jak ktoś to uruchomił w RNSie w A3 zdaje się

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie co do podpięcia zasilania z anteny. Nie mam pomysłu gdzie. Ktoś może podpowiedzieć gdzie najlepiej i najbezpieczniej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej, widzę, że trochę się tutaj działo, a jakoś mi to umknęło

Nie wiem czy pytania jeszcze aktualne, ale odpowiem dla potomności.

W dniu 17.03.2019 o 12:52, xxslawek11xx napisał:

Mam pytanie co do podpięcia zasilania z anteny. Nie mam pomysłu gdzie. Ktoś może podpowiedzieć gdzie najlepiej i najbezpieczniej.

Nie wiem jaką masz wersję zestawu. W nowych jest wyprowadzenie do zasilania anteny.

Jeśli takiego nie masz, to najlepiej wziąć przekaźnik z cewką 5V i podłączyć go pod zasilanie tunera, a na styki normalnie otwarte podłączyć z jednej strony stabilne 12V np z zasilania navi, a z drugiej strony antenę.  W ten sposób antena będzie działać tylko wtedy co tuner i nie rozpieprzy Ci aku.

W dniu 23.01.2019 o 18:55, Maverick_89 napisał:

Ktoś montował kamerę z aktywnymi liniami trajektorii cofania w A4 B7? Czy jest możliwe to podłączyć?

To chyba musiał by być jakiś moduł odczytujący kąt skrętu kierownicy i generujący linię na obrazie. Ja takowego ustrojstwa nie mam niestety.

W dniu 7.09.2017 o 09:48, kaned84 napisał:

cześć woszu

rozumiem że moduł z a3 8p również zadziała? jeżeli miałbym się decydować to na 2 szt, jedna do a4 b7 i druga do a3 8p, oba samochody z rns'e ledowym jeden A drugi niestety G :)
Widzę że ze śląska także ewentualna ustawka wchodzi w grę?

G niestety nie działają. A z reguły były ok, ale jeden się zdarzył co niestety nie działał. Zawsze może się trafić jakiś składak, w którym obudowa jest inna niż bebechy.... Nie wiem czy rozmawialiśmy, bo to 1,5 roku temu pisałeś, ale na przyszłość polecam kontakt na priv.

Opublikowano

"Nie wiem jaką masz wersję zestawu. W nowych jest wyprowadzenie do zasilania anteny.

Jeśli takiego nie masz, to najlepiej wziąć przekaźnik z cewką 5V i podłączyć go pod zasilanie tunera, a na styki normalnie otwarte podłączyć z jednej strony stabilne 12V np z zasilania navi, a z drugiej strony antenę.  W ten sposób antena będzie działać tylko wtedy co tuner i nie rozpieprzy Ci aku."

Co do zestawu to mam taki jak z pierwszego posta. Antenę również
Czyli mam zasilanie anteny podpiąć bezpośrednio pod zasilanie tunera ?

Opublikowano

Ewentualnie prosił bym o podpowiedzenie krok po kroku jak o zrobić ... zdjęcie tego przekaźnika z cewką mile widziane :) Kable połączę ale muszę wiedzieć jak :D

Opublikowano
  • Autor

Jak będę jutro wieczorem przy kompie z to skrobne schemat. 

Opublikowano
W dniu 30.03.2019 o 22:32, woszu napisał:

Jak będę jutro wieczorem przy kompie z to skrobne schemat. 

Dzięki będę czekał...

Opublikowano
  • Autor

Poniżej schemat.

Zastosuj przekaźnik z cewką 5V DC i przynajmniej jednym stykiem normalnie otwartym (NO)

antena.jpg

Edytowane przez woszu

Opublikowano
W dniu 3.04.2019 o 08:46, woszu napisał:

Poniżej schemat.

Zastosuj przekaźnik z cewką 5V DC i przynajmniej jednym stykiem normalnie otwartym (NO)

antena.jpg

Dzięki wielkie ! Teraz już sobie poradzę :)

A jeżeli mogę się zapytać to co sądzisz o podpięciu wtyczki od zapalniczki, która chcę dodatkowo zamontować a zasilanie wziąć ze skrzynki bezpieczników i zamontować pod to baypasa jeżeli chodzi o bezpiecznik, ponieważ chciałem zamontować je pod rejestrator tak aby włączał się po przekręceniu kluczyka i wyłączał się po wyjęciu.
Wiem że to już inny temat ale widzę że z elektryki i elektroniki jesteś mistrz :)

Opublikowano
  • Autor

No można. Ja rejestrator podpiąłem pod zasilanie po stacyjce, które jest w lampce w podsufitce:)

Edytowane przez woszu