Gość czadzik Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 witam kupilem i zalozylem nowy przegub (zewnetrzny) poskrecalem i cos jest nie tak nie mozna zrobic pelnego obrotu kolem cos sie blokuje tak jakby w skrzyni biegow.Co to moze byc ? co poszlo nie tak?
.Pablo. Opublikowano 9 Maja 2008 Opublikowano 9 Maja 2008 stara zasada szukaj tam gdzie grzebałeś jesli wyjąłeś całą półoś znowu ja wyjmij i zobacz co się stało że nie można zrobić obrotu na mój gust przy montażu rozsypał ci się przegub wewnetrzny albo ten który wymieniałeś wymontuj je jeszcze raz i sprawdz czy kulki są na swoim miejscu
Gość czadzik Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 witam sytuacja opanowana przegub wewnetrzny byl w oplakanym stanie kiedy powoli ruszylem cos 2 razy chrupnelo, rolecial sie pierscien ktory trzyma kulki i dlatego cala polos byla zablokowana. Troche to dziwne wymienilem go i teraz jest ok
.Pablo. Opublikowano 11 Maja 2008 Opublikowano 11 Maja 2008 na moje oko jak wymieniales przegub to za bardzo ruszałeś półosią i to spowodowało rozsypanie go ale dobrze że już yto masz opanowane
andrekk25 Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 pewnie wymieniałeś bez odkręcania wahacza czyli breszka i półoś w bok
Rekomendowane odpowiedzi