Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dlaczego ciężej kręci mi się kierą niż u kolegi w Passacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wsiadłem do Passata (2007r.) kolegi żeby go przeparkować i od razu zwróciłem uwagą na pięknie działające wspomaganie. Leciutko jak piórko. Zupełnie inna kultura kręcenia kierownicą niż u mnie. Ja mam samochód z 2004r. i niby też wspomaganie działa dobrze, jednak w tym Pasku to po prostu klasa lepiej. Czy możliwe że Passat z 2007r. jest po prostu nowszym samochodem i dlatego taka wyczuwalna różnica? Czy może u mnie też powinno być tak samo tylko coś jest nie tak a ja po prostu do mojego wspomagania się przyzwyczaiłem? Płynu mi nie ubywa. Wydaje się że mechanicznie wszystko jest ok.

Opublikowano

pewnie miał servotronic :decayed:

Opublikowano
  • Autor

myślałem że ja też mam coś takiego. W B6 nie było servotronic?

Opublikowano
myślałem że ja też mam coś takiego. W B6 nie było servotronic?

za doplata:naughty:

Opublikowano
  • Autor

a mogę to jakoś sprawdzić czy to mam? Są dwie opcje: nie mam servotronic albo mam i coś mi nie działa. Przyznam że spodobało mi się takie leciutkie kręcenie :):):)

Opublikowano
a mogę to jakoś sprawdzić czy to mam? Są dwie opcje: nie mam servotronic albo mam i coś mi nie działa. Przyznam że spodobało mi się takie leciutkie kręcenie :):):)

tu masz wszystko

http://a4-klub.pl/showthread.php?198811-ALL-B6-B7-Aktywny-uk%B3ad-kierowniczy-quot-SERVOTRONIC-quot

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję chłopaki za info.

Opublikowano

moze po prostu kolega ma w passacie wezsze opony niz ty i mniejsza sila tarcia przez to

Opublikowano

Z tym kierowaniem to jest bardzo różnie. W A4 B5 bardzo lekko chodziła i u mnie i u kumpla. A u mnie w B6 jest trochę ciężej ale u znajomego w B7 to już jest na prawdę ciężko.

Opublikowano
  • Autor
moze po prostu kolega ma w passacie wezsze opony niz ty i mniejsza sila tarcia przez to

u mnie 205/55/16 a u niego 205/50/16. Myślę że to przez ten serwotronic. Sprawdziłem i oczywiście nie ma tego moja wersja. On ma to na pewno i dlatego jest taka różnica.

Opublikowano

w passacie jest już elektryczne wspomaganie kierownicy:)

Opublikowano

elektryczne zawsze będzie chodziło lżej niż hydrauliczne, a pasek już ma elektryczne a my nie :(

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A jest moze jakas opcja do regulacji na VAGU mocy wspomagania???

Opublikowano

Jestem przed wymianą magla i jeśli ma to wpłynąć na polepszenie wspomagania to zakładam servotronic tylko może ktoś potwierdzić że faktycznie działa lepiej>> Pewnie Bartek coś powie w tym temacie bo on zakładał :decayed: