gawey Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Hej wszystkim mam problem z autkiem odcina moc przy 3000 i nie ciagnie wyzej wystepuje taki blad 00575 - Intake Manifold Pressure 17-10 - Control Difference - Intermittent= dodam ze ok 2 miesiace temu czyscilem turbo i wszystko gralo
radimm Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 kiedys w afn'ie tez mialem ten blad i standardowo przeladowanie i okazalo sie ze mapsensor byl ubrudzony olejem, po jego przeczyszczeniu problem zniknal
Lukaszek_33 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 U mnie tez tak było, niestety czyszczenie mapsensora w moim przypadku nie pomogło.. Już chciałem turbo oddawać do czyszczenia ale znajomy powiedział mi że to może być wina zaworu N75 i miał rację, zamieniliśmy miejscami N75 i N18 (od egr- teraz egr cały czas zamkinięty) i wszystko znowu działa jak powinno, oczywiście trzeba było skasować błędy po zabiegu jeżdżę już tak 2-gi miesiąc i nie narzekam
dante0018 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Standard. Każdy bedzie teraz pisał po trochu co wie na temat notlaufu i nic z tego nie wyjdzie ostatecznie. Zrób logi i wrzuc je gdzie trzeba. Mowie ci ze dowiesz sie wiecej i w tym temacie. Bo za chwile bedzie ktos pisal o wezykach albo egr itp itp a ty nie bedziesz wiedział za co sie zabrac. Zacznij od logów...Naprawde
gawey Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Opublikowano 24 Maja 2012 a gdzie jest ten mapsensor tak z ciekawosci zobaczylbym w jakim jest stanie
Malinek110 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 W AFN mapsensor znajduje sie w obudowie ECU w dolocie jest wezyk orzez który leci powietrze do mapsensora;p
Rekomendowane odpowiedzi