Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działa tempomat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jak w temacie kombinowałem czarowałem i za cholere nie umie załączyć tempomaty, wiec zakładam za uszkodzony, od kąd najlepiej zaczać szukac usterki

Opublikowano

tzn miałeś już ale nie chce działać? VAG i sprawdzenie błędów, również czujnik stopu a przede wszystkim czujnik sprzęgła. Wszystkie czujniki do sprawdzenia w 01 engine, któraś grupa BS.

Opublikowano

a jak czarowałeś? Podlanczales VAG-a?

Opublikowano

nie nie podczas jazdy, w kazda strone, tempomat juz byl jak upiłem auto ale nie dziala

Opublikowano

Pewnie czujnik pedału sprzęgła siadł. Koszt niewielki, wymiana banalna. Najlepiej jak podepniesz VAG-a to będzie wiadomo. Gdybyś potrzebował kogoś z VAGiem to służe pomocą (jestem z Tychów ;)

Opublikowano

koniecznie zacznij od VAG-a i posprawdzaj tak jak pisze kolega bobikos bo tak to tylko wróżka ewentualnie :wink:

Opublikowano

ok podepe vaga, dzieki turzol jak nie ogarne u znajomego to odezwe sie

---------- Post dopisany 30-05-2012 at 22:29 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2012 at 21:28 ----------

podlaczylem dzisiaj vaga i tak na szybko w elektronice silnika, i nie wywalilo zadnego bledu, 01 to mowisz o adaptacji

Opublikowano
ok podepe vaga, dzieki turzol jak nie ogarne u znajomego to odezwe sie

---------- Post dopisany 30-05-2012 at 22:29 ---------- Poprzedni post napisany 29-05-2012 at 21:28 ----------

podlaczylem dzisiaj vaga i tak na szybko w elektronice silnika, i nie wywalilo zadnego bledu, 01 to mowisz o adaptacji

bloki pomiarowe , grupa 06 i w prawym oknie pokaze odczyt

000 - bez wciśniętych pedałów

100- wcisniete sprzeglo

011-wcisniety hamulec

111-wcisniety hamulec i sprzeglo razem

jeśli wskaże inne odczyty to łatwo domyślić się, który czujnik jest wywalony

Opublikowano

Czasami błędy silnika (01 engine) także powodują odłączenie tempomatu. Masz tam jakieś?

Opublikowano

ta cos z termostatem i odpowietrzeniem zbiernika

Opublikowano

To ja bym spróbował najpierw pozbyć sie tej usterki , wykasowac błędy i spróbować czy ten tempomat sie odblokuje. W oprogramowaniu tych ECU jest coś takiego ze jeżeli działający tempomat w połączeniu z jakaś usterka w silniku może spowodować jakieś większe szkody to jest odłączany.

Opublikowano
Pewnie czujnik pedału sprzęgła siadł. Koszt niewielki, wymiana banalna. Najlepiej jak podepniesz VAG-a to będzie wiadomo. Gdybyś potrzebował kogoś z VAGiem to służe pomocą (jestem z Tychów ;)

napisałem ci prv odezwioj się prosze

a co do sprawdzenia to lipa bo mam dojscie tylko do launacha a tam chyba troche inaczej to wyglada niz na vagu :/

---------- Post dopisany 06-06-2012 at 21:29 ---------- Poprzedni post napisany 02-06-2012 at 00:27 ----------

niestety w 01 engine na 6 kanale jest coś innego na launchy, a na vagcomie nic mi nie pokazuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy a w Wawie ktoś by mi pomógł z tempomatem w A4b5 1.9avg?

Nie działa od zakupu auta.

---------- Post dopisany 15-06-2012 at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany 11-06-2012 at 10:42 ----------

podpiąłem pod vaga i przy przełączaniu manetki tempomatu przerywa wyświetlanie kodów w 3 kolumnie.

Czy to oznacza że manetka jest padnięta?

Pedały działają okej

---------- Post dopisany 16-06-2012 at 11:56 ---------- Poprzedni post napisany 15-06-2012 at 11:13 ----------

:shock3:

Nie wiem co robić?

Opublikowano

u mnie jest wsadzony czujnik ze skody niebieski, za krótki, pedał go nie załącza, obudopwa igły szpitalnej, kropka kleju i dziala :)

Opublikowano

udało mi się dzisiaj nawet włączyć na chwilę tempomacik, ale zgodnie z tym że manetka przerywa na położeniu środkowym i 011 mryga, więc po chwili się wyłączył.

Opublikowano

Nie pozostaje Ci nic innego jak rozebrać manetkę i przeczyścić styki bądź sprawdzić kable czy nie są przełamane gdzieś wewnątrz manetki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dużo zabawy żeby pajączka wydłubać?

---------- Post dopisany at 00:09 ---------- Poprzedni post napisany at 00:08 ----------

czy do przeczyszczenia nie trzeba go wyciągać?

---------- Post dopisany 27-06-2012 at 01:26 ---------- Poprzedni post napisany 18-06-2012 at 00:09 ----------

metodą prób i błędów udało się.

dzięks za pomoc fanatykom

• 3 lata później...
Opublikowano

Cześć Wszystkim,

Nie chcąc zakładać nowego tematu, odgrzeję ten.

Czy ktoś w wawie móglby mi pomóc w usunięciu usterki.

A4 b5 avant 1.8 ADR '98

Tempomat był sprawny, przestał działać ze 2 miesiące temu. Był podłączany pod vag, brak błędów ecu, niestety nie widziałem bloków pomiarowych:

bloki pomiarowe , grupa 06 i w prawym oknie pokaze odczyt
000 - bez wciśniętych pedałów
100- wcisniete sprzeglo
011-wcisniety hamulec
111-wcisniety hamulec i sprzeglo razem

Pozdrawiam
Piotrek