Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SWAP Silnika 1.9 TDI na 2.8 V6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie - czy ma sens taka przekładka, ile może to mniej więcej kosztować, jakie niespodzianki mogą mnie spotkać, ile mniej więcej może kosztować kompletny silnik z całym osprzętem?

Myślałem, żeby sprzedać swoje auto i znaleźć gotowe 2.8, ale szkoda mi mojego z unikalnym pakietem Caractere i S4 frontem :decayed: Czy bardziej sensowne będzie kupić zwykłe zderzaki i założyć na auto i pogonić, następnie przełożyć do drugiej Audioli z 2.8 pod maską? graty rypu Recaro i inne rarytasy naturalnie też bym przerzucił :wink:

Opublikowano

lepiej przełóż zderzaki i co tam masz i sprzedaj diesla, bo przekładka diesla na benzynę-to spory wydatek, bo trzeba przekładać wszystko od silnika, poprzez wydech, do układu paliwowego z wymianą wlewu włącznie-chyba, że masz czas i chcesz się bawić...

Opublikowano

chyba jedyne wyjście to wyjąc to co masz mniamnuśnego w aucie i pogonić golasa, i jak tak koniecznie chcesz to kupić Vkę ale w Q:decayed:

Opublikowano
bez Q aż taka lipa? nie ukrywam że chciałbym spróbować bezynowca i koniecznie V6 ale z TDI się przesiąść to możliwe że się obsram od tankowania :grin:

nie musi być koniecznie Q, ale w zimie czy na piachu fajne jest czasem poszaleć:decayed:

Opublikowano
a z Q dużo większe spalanie?

litre dwie :decayed: kto to liczy, dobry gaz i można ciśnąć:decayed: