Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Uciekająca kompresja spod świec żarowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio zauważyłem że spod świec żarowych ucieka mi kompresja. Czym to może być spowodowane i co na to zaradzić? Auto A4 1.9 TDI AVG

Opublikowano
Witam

Ostatnio zauważyłem że spod świec żarowych ucieka mi kompresja. Czym to może być spowodowane i co na to zaradzić? Auto A4 1.9 TDI AVG

A jak to zauwazyles...?

Opublikowano

Po prostu je dokręć.Ale nie zaszkodzi najpierw wykręcić i "oblecieć" ich szczotką drucianą,kontrola gniazd również wskazana

Opublikowano
Witam

A jak to zauwazyles...?

Po prostu przypadkowo kapnęło mi trochę wody na głowicę w okolice świecy żarowej przy odpalonym silniku i pojawiły się pęcherze powietrza.

---------- Post dopisany at 10:14 ---------- Poprzedni post napisany at 10:03 ----------

Po prostu je dokręć.Ale nie zaszkodzi najpierw wykręcić i "oblecieć" ich szczotką drucianą,kontrola gniazd również wskazana

Myślisz że to pomoże?

Opublikowano

Po prostu przypadkowo kapnęło mi trochę wody na głowicę w okolice świecy żarowej przy odpalonym silniku i pojawiły się pęcherze powietrza.

A co Ty robisz z woda w okolicach glowicy na cieplym silniku...? Uwazaj !!!

Myślisz że to pomoże?

Jesli gwinty sa nie zerwane, to napewno pomoze...

A przy odkrecaniu, badz bardzo ostrozny i tylko na chlodnym silniku. Nie zimny... chlodny.

Jest pare watkow na ten temat na forum. Moze poczytaj wczesniej jak to jest ze swiecami zarowymi.

Zeby nie bylo potem problemu.