[B5 AFN] Zwiększone zuzycie paliwa w TDi!!!!

    12 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Witam serdecznie!!!

    Ostatnio zauważyłem że moje TDi(110KM) jakby straciło na mocy przy wysokich obrotach powyżej 3000 obr/min ciężko jest go wkręcić na wyższe obroty, po za tym ma zwiększone żużycie paliwa. Samochód nabyłem niedawno zdąrzyłem wymienic tylko kompletny rozrząd z rolkami pompa wodną i napinaczami, przepływomierz jest ok bo był sprawdzany!! Natomiast jestem przed wymiana filtra powietrza, paliwa, oleju, czy brak regularnej wymiany filtrów moze byc tego przyczyna??

    Pozdrawiam

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    jak najbardziej filterki moga na to wpływać a szególnie paliwa i powietrza, a z tą mocą to się stało jakoś ostatnio czy było jak od razu kupiłeś ??

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    demon83, dark79 dobrze gada a ja zapraszam do Newbie bo jeszcze nie byles :wink:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Wszystko było ok jak kupiłem.kilka dni po wymianie rozrzadu mi sie tak zrobiło!!a nigdzie nie pisze kiedy te filtry byly wymieniane!! Pozdrawiam!!!

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    A nie zauwazyles innego dymienia samochodu :?:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Może ci rozrząd przeskoczył

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    tez tak sadzilem ale raczej nie, mialby problem z odpaleniem i puszczałby inny dymek :???:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    pali od strzała!!!wydaje mi sie ze moga to byc filtry bo koles od ktorego kupiłem to na zbyt kumatego nie wygladał!!rozpędza sie do 170km/h a jak kupiłem to leciał 190 km/h, 1 bieg idzie 2 tez sie wkreca tylko na 4 i 5 jakby stracił na przyspieszenie!!ja mu na gaz a juz tak nie ciągnie tylko po chwili powoli reaguje!!Pozdro

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Filtry, zapchany katalizator ...

    Wrzuć na wszelki wypadek logi z 003,011 i statycznie z 013, bo jeszcze warto się przyjrzeć układowi wtryskowemu.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    dark79,

    mój szarpie silnikiem przez krótką chwilę po odpaleniu z rana,lubi też puścić dymek siwy .Ale tylko pierwsze odpalenie z rana.

    Jaka diagnoza?

    [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 13-01-2007, 21:27 ]

    Serdecznie zaprawszamy się najpierw przywitać w dziale :

    http://www.a4-klub.pl/forum/viewforum.php?f=3

    kiedy wymieniałes filtr paliwa :?:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się


    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy