Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

RNS-E wyświetlacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdarzyła mi się ostatnio taka dziwna sytuacja. Mianowicie podczas jazdy ekran nawigacji nagle zaczął wyświetlać wszystko w odcieniach białego (można to porównać do efektu negatywu), po włączeniu i wyłączeniu wszystko wróciło do normy, lecz następnego dnia sytuacja znów się powtórzyła lecz tu wyłączanie nic nie pomagało więc zacząłem ruszać taśmą łączącą ekran z navi niby jakieś szmery na ekranie się wytwarzały albo to mi w oczach się mieniło, ale do sedna po kolejnych próbach pochylania ekranu i wyłączania ekranu nagle zaczęło działać normalnie i tak przez tydzień było ok, gdy znów wczoraj ekran zaczął wyświetlać wszystko w odcieniach białego, jako że było to późnym wieczorem odpuściłem sobie jakąkolwiek zabawę z tym, dziś natomiast po około 12 h gdy wróciłem do auta by coś z tym zrobić ekran znów wyświetla wszystkie barwy prawidłowo i działa tak jak powinien. Dodam, że gdy ekran zaczyna wyświetlać wszystko w odcieniach białego sterowanie navi działa i radio gra normalnie, można przełączać funkcje a ekran jest czytelny tylko tak jak pisałem wcześniej wygląda jak negatyw prawidłowo działającego ekranu.

Co może być przyczyną ? uszkodzona matryca wyświetlacza czy taśma łącząca navi z ekranem ? Czy co gorsza coś z elektroniką navi ?

Za wszelkie rady i sugestie dzięki.

P.S jeśli sytuacja się zdarzy raz jeszcze to zrobię fotke by łatwiej mnie było zrozumieć ;-)

Opublikowano

http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/all-b6-navi-rnse-problem-wyswietlaczem-119088/

To mój post kiedyś miałem podobny problem - zobacz czy Tobie tak samo wyświetla jak kiedyś u mnie (pod linkiem jest zdjęcie które zamieściłem). Jeżeli tak powiem Ci że lepiej nie będzie z czasem coraz gorzej...

Opublikowano

Mozliwe ze rozwarstwil Ci sie ekran LCD, u mnie wprawdzie negatywu nie bylo, tylko losowe paski, choc chyba raz mialem tez w negatywie z tego co pamietam.

Opublikowano
  • Autor

RALF76 mam dokładnie to samo tylko, że u mnie to jest bardziej czytelniejsze i wyraźniejsze, i u mnie problem ustępuje sam po jakimś czasie bądź czasem po wysunięciu i wsunięciu z powrotem panelu. Dużo kosztowała Cie ta naprawa ? Bo wyczytałem, że ów spec nie zdradził w czym tkwił problem ;-)

Opublikowano
RALF76 mam dokładnie to samo tylko, że u mnie to jest bardziej czytelniejsze i wyraźniejsze, i u mnie problem ustępuje sam po jakimś czasie bądź czasem po wysunięciu i wsunięciu z powrotem panelu. Dużo kosztowała Cie ta naprawa ? Bo wyczytałem, że ów spec nie zdradził w czym tkwił problem ;-)

U mnie było to samo na początku, otwarcie/zamknięcie windy panelu na początku pomagało, potem zauważyłem że przy otwartym panelu jak nacisnę ramkę w jednym rogu to też wyświetla kolorowo ale jak puściłem znów kicha. Kłopot większy był w zimę jak wszystko zmarzło wówczas i 15 min jechałem czarno-biało i zjazd windy oraz inne zabiegi nie pomagały aż w końcu ciągle na biało wyświetlał. Jak cierpliwość Twoja jeszcze nie jest mocno nadwyrężona to trochę czekaj i szykuj parę setek ;) Podejrzewam, że to była taśma która jest dosyć droga ale fachowiec nie zdradził mi tej tajemnicy z wiadomych przyczyn. Z tego co mówił w rns-e po 2005 roku już ten problem nie występuje - poprawiono.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

A powiedzcie mi proszę, czy to normalne, że ekranik wraz z ramką grzeją się (tzn. przy dotknięciu ich czuć, że są dosyć ciepłe) ? Nigdy wcześniej nie zwróciłem na to uwagi, lecz teraz gdy mam czasem problem z ekranikiem, to fakt ten zwrócił moją uwagę i zastanawiam się czy to normalne.