Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zapala i gaśnie, spadek mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie.

Na wstępie przepraszam ale pewnie podałem błędny prefiks silnika.

Mam następujący pojawiający się coraz częściej problem z audiczką.

Przekręcam zapłon, wszystkie kontrolki świecą i gasną normalnie. Uruchamiam silnik, zapala na dotyk, po czym gaśnie po ok 1sekundzie i puszcza chmurkę dymu. Uruchamiam ponownie i dzieje się tak samo. Czasem problem występuje innym razem już nie. Jak występuje to też z różną częstotliwością. Raz uruchamia się normalnie za drugim razem innym za 10. Kontrolka z immo gaśnie. Zauważyłem też inną dolegliwość i nie wiem czy ma powiązanie z poprzednim problemem. Czasem podczas gwałtownego przyśpieszania słyszę jakby "gwizd" lub "świst" choć też nie zawsze, oraz samochód bez problemu przyśpiesza, innym razem czuć jakby mu coś nie pozwalało i ograniczało wręcz jego moc.

Jednym słowem raz potrafię bez problemu nacisnąć i osiągnąć ponad 190km/h a czasem przy 120 coś go blokuje.

Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Opublikowano

podepnij vag'a ...napisz na śląskich spotach......przyjedź na spota ,poproś by Ci go ktoś "zvagował" ,zrobił logi.......etc.etc

bez tego to sam wiesz ,że nic nie wiesz :wink:

Opublikowano

w gliwicach masz spoty bedzie ci bliżej niz do katowic tam na pewno ktos ma vaga bez tego ani rusz