Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z alarmem - brak potwierdzenia uzbrojenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Chciałem prosić o pomoc w sprawie alarmu. Tak jak w temacie, po zamknięciu samochodu z pilota, drzwi się zamykają, mrugają raz kierunki, a syrena nie potwierdza załączenia alarmu i z tego co dobrze pamiętam mrugały światła pozycyjne, a teraz nie mrugają. Alarm po minucie jest w stanie uzbrojenia i wyje gdy otworzę drzwi z kluczyka. Sprawdzałem vagiem, ale nie było żadnych błędów. Podpowiedzcie co można sprawdzić w tym temacie. Dodam, że stało się od tak, jednego dnia było ok a na drugi już nie działało. Z góry dzięki.

---------- Post dopisany 14-06-2012 at 21:41 ---------- Poprzedni post napisany 12-06-2012 at 17:28 ----------

Nikt nie miał podobnego przypadku?

Opublikowano

syrena wyje wiec mozna ja wykluczyc. bledow raczej nie bedzie. musisz sprawdzic kodowanie centralnego:

Steuergerät Codierung

STG 46 (Komfortsystem) auswählen

STG Codierung 013.gif Funktion 07

Basiscodierung: 000000

+000001 - Alarmfunktion (speziell für Großbritanien)

+000002 - Quittierung DWA-Blinken

+000004 - SZV - selektive Zantralverrieleglung (selektywny centralny zamek ??? - po jednym wcisnieciu otwarcia centralnego otwiera tylko drzwi kierowcy, po drugim reszte drzwi - selektywny centralny zamek)

+000008 - DWA - Aktivierung der DWA (aktywacja alarmu (jeśli jest zamontowany))

+000016 - Heckentriegelung über 5 km/h gesperrt (zamykanie kufra powyżej 5km/h)

+000032 - Auto-Lock/Unlock (Verriegelung ab 15 km/h) (zamykanie zamków po przekroczeniu 15 km/h (otwarcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjnki))

+000064 - Komfortfunktion über Funk (zamykanie i otwieranie szyb/szybra pilotem)

+000128 - Rechtslenker (kierownica po prawej stronie)

+000256 - Avant

+000512 - Funk-Quittierung schliessen (Blinken) (potwierdzenie zamknięcia centralnego zamka błyskiem kierunków)

+001024 - Quittierung schliessen (DWA-Hupen) (zamykanie centrala potwierdzone wyciem syrenki (jeśli mamy firmowy alarm))

+002048 - Tür-/Fensterheberlogik (trochę skomplikowana funkcja, ale mniej więcej polega na tym, że jak wyłączysz zapłon to przez kilkanaście sek możesz otwierać/zamykać okna a potem już nie oraz między innymi myk polegający na tym, że po wyłączeniu zapłonu nie działa otwieranie/zamykanie okien jednym klikiem (bez trzymania przycisku))

+004096 - Thatcham-DWA (immer aktiv)

+008192 - SAFE-Funktion deaktivieren (nur USA)

+016384 - Seitenscheiben in Dämmglas

tylko najpierw sprawdz jaki masz kod +0..... i co dalej. to co wydaje ci sie ze masz wlaczone sumujesz i porownujesz z kodem ktory masz wpisany w vagu. albo tu podaj nr to ci rozkoduje

Opublikowano
  • Autor

Wartość jaką mam to 6752. Wartość rozkodowałem (tzn. 4096+2048+512+64+32). I tu się zgadza. Ale teraz pytanie, czy sterownik mógł się sam przeprogramować? I znowu się pojawia pytanie, czy mój alarm jest oryginalny?

Opublikowano

a jaki masz pilot dodaj jakas fote albo nr. rozumiem ze masz b6? a przypadkiem nie masz przycisku w zwijaku pasow ktory wylacza syrene. jesli masz ori alarm to zakodoj sobie jeszcze +001024 i +000008. jelsi to nic nie pomoze to wroc do poprzedniego kodowania. moze byc ze sie samo cos rozkodowalo. ja tak mialem przy potwierdzeniu blysniec kierunkow

Opublikowano
  • Autor

Pilota mam w kluczyku (scyzoryk) Ale mam jeszcze chipa do rozłączania alarmu jak mi padnie bateria w pilocie i muszę otworzyć kluczykiem samochód. Na chipie pisze META System. Próbowałem zakodować +001024, ale nie chciało się. Po prostu nie wskakiwała ta wartość i cały czas pozostawało 006752.

Opublikowano

d*pa to nie jest fabryczny alarm do kodowania w sterowniku pompki centralnego. chodz pewnie masz moze z szyna can to nic to raczej nie da. wes sprawdz jaki masz model centralki alarmu i na necie powinny byc opisy kodowania. jest tego duzo bo meta system to alarmy dedykowane do roznych modeli samochodow.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie opisałem problem na stronie producenta, ciekawe co odpiszą. Dzięki za pomoc.

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
  • Autor

Dzwoniłem do Meta System Polska, ale generalnie mnie olali. Nie wierzę, że nie mieli takiego problemu. Przynajmniej mogli zasugerować co może być nie tak. Ale d...pki z nich. Szukam teraz w necie. Jeśli ktoś się natknie na taki problem z tym alarmem, to dajcie znać. Mój alarm to Meta System M36T.

Dzięki.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

witam

ja sie podepnę bo problem mi bliski, a mianowicie nie ma zadnych oznakow ze alarm sie uzbraja nie wyje w zadnych okolicznosciach znaczy ciagniecie klamki jak jest zamkniety, proba otwarcia auta od srodka przez uchylona szybe, otwarcie kluczykiem nie robi na nim wrazenia...nic. wszedlem na kodowanie centralnego i wartosc w okienku wynosi 06720. jak to rozkminic? dzieki