Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Który separator i ISO ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W końcu zabrałem się za radio, bo odbiera tylko w mieście i to nie najlepiej. W instalacji mam fakrę i ISO kątowy, a na podszybiu jest wzmacniacz antenowy z trzema wejściami. 2szt na + i zapewne środkowy masa. Zasilanie nie jest podawane na wzmak, więc zapewne trzeba to uczynić. Separatory antenowe są w sprzedaży albo z 2xfakra albo 1xfakra albo ISO kątowe/proste.

Pytanko czy oba złącza mają być zasilone, czy wystarczy separator na ISO kątowe i będzie hulać.

Żeby tego było mało nie gra mi wzmak i sub w półce. Zrobiłem fotki złącza ISO i pytanko czy to tego trzeba jakiś specjalny moduł czy wystarczy gniazdo ISO zasilające wzmak, i głośnik tył+sub (przejściówka ISO->4xRCA) ? czy np. coś takiego mi potrzeba ?

Głośniki tył + sub Adapter do Audi A3 A4 A6 A8

Pozdrawiam Piotr

20120617_104547.jpg

20120617_104625.jpg

20120617_104936.jpg

20120617_105003.jpg

Opublikowano
Wydaję mi się, że wszystkie informację na temat słabego odbioru radia uzyskasz w tym wątku: http://a4-klub.pl/nawigacja-car-audio-cb-radio-17/all-b6-know-how-odnosnie-poprawy-odbioru-radia-66782/

Nie do końca. Bo temat dotyczy padniętego wzmacniacza.

Po tym co napisał p!etrek wnioskuje że masz nie oryginalne radio? Jak dobrze trafiłem to potrzebujesz najprostszy separator antenowy z allegro który poda ci prąd na wzmacniacz w momencie uruchomienia radia. Tylne głośniki są zasilane przez oddzielny wzmacniacz. Sygnał do niego płynie przez kostkę z ostatniego zdjęcia i podpinasz go przez taki adapter jak pokazałeś w linku. Jeśli masz system BOSSE to adapter musi być inny.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi!

Zaryzykowałem i kupiłem zasilanie antenowe ISO kątowe i teraz jak ręką odjął :) - dylemat miałem czy trzeba zasilić ISO+fakrę czy wystarczy jedno z wejść.

Zasilanie wzmaka też już nabyłem to najprostsze i również udało się odpalić tył :)

Temat do zamknięcia