Opublikowano 3 Lipca 20169 l Pytałeś już o to http://a4-klub.pl/index.php?/topic/271003-montaz-i-dzialanie-ads-audi-drive-select-2008-2012/page-29#entry4861236
Opublikowano 6 Lipca 20169 l Czy ktoś słyszał coś o możliwości wyłączenia automatycznego gaśnięcia silnika po otwarciu drzwi kierowcy? Taki "ficzer" jest w poliftach. Gdyby ktoś się nad tym zastanawiał, trzeba przestawić bajt 15 w module komfortu na 00. czyli idzie to tylko zrobić przez komputer ? Macie może jakiś program który to ogarnie ?
Opublikowano 6 Lipca 20169 l Tak, tylko zmiana kodowania. Powinien to ogarnąć każdy z VCDS, ewentualnie ASO.
Opublikowano 6 Lipca 20169 l Taki "ficzer" jest w poliftach. Skąd takie info ? Masz jakąś stronę z opisem ? Edytowane 6 Lipca 20169 l przez Sensei
Opublikowano 6 Lipca 20169 l Ale fajnie, że silnik gaśnie? Ja wiem. I tak faktycznie trzeba kluczyk ze stacyjki wyciągnąć. Ale na + staje przed drzwiami sklepu wiejskiego po piwo wyskakuje z auta i .... Nie wiesz co potem? Uruchamia się auto z kluczyka czy działa to jak S/S?
Opublikowano 6 Lipca 20169 l Z tego co pamiętam to trzeba było ręcznie odpalać auto. I własnie wszystko się rozchodziło o to, żeby to cholerstwo wyłączyć bo tylko irytowało
Opublikowano 12 Lipca 20169 l Panowie Da się włączyć informację gdy światła mi się automatycznie włączą to na liczniku będzie się paliła kontrolka świateł ? W b7 się dało a tu nie widzę takiej opcji.
Opublikowano 12 Lipca 20169 l na liczniku będzie się paliła kontrolka świateł A masz na liczniku w B8 taką kontrolkę? Jak włącznik świateł masz na Auto i zapalą się światła mijania, to podświetla się na zielono kontrolka:
Opublikowano 12 Lipca 20169 l Kontrolka na włączniku świeci się cały czas przy włączonych DRL, jak rozpoznać kiedy (przy włączonych DRL i AUTO) włączą się światła mijania?
Opublikowano 12 Lipca 20169 l Nie pamiętam już, ale sam napis Auto zmienia kolor? A na pewno można też spojrzeć na diody w lampce podsufitki.
Opublikowano 12 Lipca 20169 l No przecież napisałem w moim poprzednim poście jak rozpoznać. Jak włącznik świateł masz na Auto i zapalą się światła mijania, to podświetla się na zielono kontrolka:
Opublikowano 12 Lipca 20169 l No przecież napisałem w moim poprzednim poście jak rozpoznać. Jak włącznik świateł masz na Auto i zapalą się światła mijania, to podświetla się na zielono kontrolka: No tak ale jak masz włączone światła do jazdy dziennej to kontrolka jest już na zielono, pomimo, że mijania są wyłączone. Chodzi o to, jak rozpoznać, kiedy czujnik zmierzchu załącza swiatła mijania przy włączonych DRL przy których kontrolka na włączniku jest już na zielono. Edytowane 12 Lipca 20169 l przez iwadrian
Opublikowano 12 Lipca 20169 l No tak ale jak masz włączone światła do jazdy dziennej to kontrolka jest już na zielono, pomimo, że mijania są wyłączone. Nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie zapala się na zielono dopiero jak załączą się światła mijania. Wcześniej jest podświetlona razem z całym przełącznikiem na czerwono. Przyjrzyj się dokładnie, bo nie sądzę, żeby u Ciebie było inaczej.