Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem automat + godny serwis skrzyń - okolice Rzeszowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, puszkuje godnego serwisu z okolic Rzeszowa do skrzyń automatycznych, mam problem z "przeniesieniem mocy" (tak sobie to nazwałem) zdarzyło się kilka razy, jak ruszałem albo już jechałem musiałem spuścić nogę z gazu bo coś szarpie, puszczę dodaje znowu i już jedzie ok - zdarza się to rzadko - raz na miesiąc, nieraz dwa razy na dzień i spokój (robię miesięcznie ok 1500-2000km). Wrażenie jest takiej jakby jakieś tryby przeskakiwały. Kilka dni temu przy przyśpieszaniu - zrzuciłem na tipie 2 biegi w dół, pedał w spód a tu trzeba zdjąć nogę bo szarpie, jechałem ze 120 - tak, że nie jest to tylko przy małych prędkościach. Ogólnie zmienia biegi płynnie, nic nie buczy nie brzęczy. A4 ; 2,5 TDI; 2002; 163kM ; V6, 215000km, multitronik, avant. Może ktoś miał taki problem, pytałem już kilku osób i mam pewne domysły, czytałem tu i tam, ale nie chce podsuwać pomysłów, może ktoś wie co to może być - tak żeby sprawdzić wiarygodność "serwisu". Z góry dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

To w końcu masz tiptronika, czy multitronika?

Opublikowano
To w końcu masz tiptronika, czy multitronika?

Jeśli chodzi Ci o frazę "w tipie" to koledze chodzi pewnie o tryb sekwencyjny :wink:

Kiedy ostatni raz był wymieniany ATF w skrzyni?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej, nie miałem dostępu do neta, dlatego piszę dopiero teraz. Mój jest multi, a to że napisałem "zrzuciłem na tipie" chodziło o tryb zmiany biegów. Bartku wiem, że jesteś bardzo dobrym mechanikiem automatów. Rozmawiałem z ludźmi którzy robili u Ciebie samochody i masz dobre opinie. Celowo nie pisałem o ATFie, czekając na twój wpis. Więc ATF nie był zmieniany przeze mnie i przez poprzedników na 99%. Wiem, że zawsze polecasz wymianę ATF - bo to nie zaszkodzi, i zgadzam się z tym. Chciałbym do Ciebie przyjechać, ale nie tylko na samą wymianę oleju, bo to nie pomoże - myślę, wiemy o tym oboje. Nawet rozmawiałem z 1 z użytkowników, który miał taki sam problem jak mój i wymiana ATF nie pomogła (wymieniał u Ciebie), poprawiły się jemu przełożenia - u mnie zmiana biegów jest bardzo dobra, płynna, bez zgrzytów i podobnych dźwięków. Problem "przeniesienia mocy" pozostał. Dlatego moje pytanie brzmi na co się przygotować, co kupić (ewentualnie co mieć jadąc do mechanika lub co u niego zamówić), choć już po kilku rozmowach telefonicznych z ludźmi którzy mieli takie problemy wiem czego się spodziewać, ale nie chce nakierowywać potencjalnych pomocników. Gdyby nie ta odległość między nami to już byłbym na diagnozie (~700km). Od ostatniego mojego wpisu nie maiłem ani razu problemu z moim samochodem. Czekając na odpowiedzi pozdrawiam forumowiczów!

Opublikowano

Luklago - niestety po opisanych objawach nie jestem w stanie stwierdzić jednoznacznie co dolega Twojej skrzynce. Jeśli ATF nie był wymienany to od tego bym zaczął. Jeśli chcesz porządnie podejść do problemu to muszę zerknąć na bloki pomiarowe i przejechać się autem (potem skrzynia na stół). Niestety z terminami u mnie masakra (najbliższe możliwe to koniec lipca). Wysłałem Ci numer telefonu na pw (od 10 do 14 będę uchwytny - potem przyjeżdża kolejne autko i ciężko będzie mnie złapać).

Opublikowano

Rs-service