Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa w ASO czy w warsztacie blacharsko-lakierniczym?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa ma się nastepująco:

-> Kumplowi wymuszono pierwszeństwo i ma wgnieciony błotnik z przodu w A4 b6

Teraz zastanawia się czy oddać auto do ASO czy do jakiegos warsztau blacharsko-lakierniczego.

Naprawiał będzie bezgotówkowo z OC sprawcy i już praktycznie był zdecydowany na ASO ale podjechał do jakiegoś warsztatu żeby to obejrzeli i mu powiedzieli, że w cenie tej naprawy zrobia mu jeszcze kilka niedociągnieć w jego aucie (polakieruja i naprawią przerysowany tylni błotnik oraz przednie i tylne drzwi)

Noi teraz biedak się męczy z podjęciem decyzji ... Co byście zrobili na jego miejscu?

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jaki warsztat, czy z polecenia, czy nie kręcą wałków no i najważniejsze czy dobrze robią. Ja w podobnej sytuacji wybrałem naprawę bezgotówkową w AutoVivie na połczyńskiej i też nieźle wyszło - mimo, że nie musieli tego robić, wymienili mi dwie felgi na nowe.

Ja byłem miesiąc po zakupie auta jak we mnie ktoś wjechał :kwasny:, więc nie chciało mi się bawić w szukanie warsztatów itp. chciałem żeby robota była dobrze zrobiona i tyle.

Opublikowano
  • Autor

Z tego co mi wiadomo to jakiś z polecenia ma podobnież komore bezpyłową i robił już w rodzinie auta. ASO wątpie żeby mu poszło na takie ustępstwa (w ich technologii naprawy będzie wycięcie tylnego błotnika a przynajmniej tak mi się wydaje)

Opublikowano

Ja też miałem tylny błotnik lekko porysowany więc tylko przypruszyli lakierem i jest cacy. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z naprawy, bo zrobili bardzo dobrze. Jedyne czego nie przyuważyłem, a podejrzewam że to oni - porysowali mi chromowaną obwódkę na drzwiach pasażera.

Opublikowano
  • Autor

u niego chyba jeszcze jest wgniecenei więc tak łatwo nie będzie

Opublikowano

Zalezy od ASO, u mnie ostatnio kumpel odebrał mondeo srebrne gdzie nawet w dzień bez szczególneo przypatrywania sie było widac totalnie inny odcień, złożył reklamacjie wypieli sie że jest to dobrze zrobione wiec pociagnał to dalej i narobił im problemów i kontroli, musieli malowac jeszcze raz, ale ogólnie akurat to ASO nie miało dobrej opinii:wink:

Opublikowano
  • Autor

Wcześniej jakieś rzeczy robił w ASO i był zadowolony więc tutaj akurat powinno być ok.

Opublikowano

Oddaj do aso pewnie jeszcze cos znajda wiecej do roboty

Opublikowano
  • Autor

problem nie dotyczy mojego auta ... i mam nadzieję, że nie będzie :decayed: a dylemat opisany jest w pierwszym poście ....