Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak mam naciągnać pasek wielorowkowy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OK :good:

Ja też służe pomocą, jak zwykle :)

Opublikowano

Witam Ponownie

Sprawdzilem co moglem i nic :confused4: ladowanie mam ok :good: ponad 14V Sciagnalem calkowicie pasek i cisza ale to nie alternator-pracuje tak jak powinien a sprzegla na kole jak juz pisalem nie posiadam .Jedyne co zauwazylem to lekki wicher na kole pasowym walu i dlatego napinacz skacze :confused4: moze to jest powodem tego brzeczenia? i tylko wolne obroty

Postaram sie nagrac i wrzucic,moze ktos mial podobny przypadek

Opublikowano

to spróbuj przycisnąć na pracującym silniku najlepiej jakimś trzonkiem, albo prętem napinacz, żeby tak nie skakał. Jeżeli to napinacz hałasuje to po dociśnięciu przestanie i masz sprawę jasną. Żadne koło nie powinno bić, ale u mnie niby żadne nie bije a napinacz też delikatie skacze. Wymieniłem pasek i oryginalny napinacz i to samo. POzostałe koła sprawdzone i też nie biją. Może te rowki pod pasek są już wytarte czy coś takiego. Ch.. wie. W każdym razie zostawiłem to.

Opublikowano

No dzieki za podpowiedz..sprobuje ruszyc tym napinaczem choc moze to byc dosyc niebespieczny manewr :disgust: ale czemu tylko jak zimny? :mysli: moze ten pasek to jakis badziew..jak zimny to twardnieje..przeciez w lato wszystko bylo ok.

Opublikowano

No dzieki za podpowiedz..sprobuje ruszyc tym napinaczem choc moze to byc dosyc niebespieczny manewr :disgust: ale czemu tylko jak zimny? :mysli: moze ten pasek to jakis badziew..jak zimny to twardnieje..przeciez w lato wszystko bylo ok.

Sprawdź czy koło pasowe pompy wspomagania nie ma luzów wzdłużnych i poprzecznych. Jeżeli poruszasz za te koło i są wyczuwalne luzy to pompa wspomagania może być przyczyna tego, że napinacz skacze. Gdy wymieniałem u siebie rozrząd to sprawdzałem pompę wspomagania pod tym kątem i nie było żadnych luzów. Po około miesiącu jazdy pojawił się dziwny odgłos takiego rzężenia słyszalny w kabinie ponadto nie zawsze po rozruchu stukał mi przez chwilę napinacz i po nagrzaniu zaczął mi popiskiwać pasek. Przyczyną była pompa wspomagania która dostała luzów po wymianie napinacza i paska i stawiała opór.