dugi Opublikowano 28 Czerwca 2012 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Witam; Pokazał mi się błąd potencjometru V71(prawdopodobnie wystarczy go przeczyścić) <br /><br /> Jak sie do tego dostać? porospinałem spinki i to co na zdjęciu jest "prawie" uwolnione tylko COŚ jeszcze trzyma z tyłu: <br /><br /> Co tam jeszcze jest? Bo nie uśmiecha mi sie całej deski rozbierać... Jeśli można jeszcze to jak zresetować klime z tego panelu? <br /><br /> pozdrawiam, i proszę o pomoc
marewel Opublikowano 29 Czerwca 2012 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Jak masz bład potencjometru a silniczek chodzi to sobie odpuść. Chyba ze kupisz nowy silniczek bo czyszczenie u mnie nie pomagalo.
dugi Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 Jak mam sprawdzić bez wyjmowania czy silniczek chodzi? Tak czy siak musze sie tam dostać jakoś... Nie wie nikt jak zresetować tą klime z tego panelu? ---------- Post dopisany at 21:31 ---------- Poprzedni post napisany at 16:51 ---------- Dobra wyjąłem to. Nie obyło sie bez wyciągania deski i pomocy drugiej osoby. Choć skomplikowane to nie jest: Do odkrecenia po obu bokach: Poten oslona kierownicy: Zegary są na 2 wkretach: Wtyczki od zegarow: Kilka wkretow wzdłuż listwy: Poduszka pasażera - do odkrecenia wszystkie widoczne wkrety Do zdjecia spreżynki trzymajace nawiew - jest ich 4 łącznie: I sciągamy deskę na siebie. Mi trzymał jeszcze kabel od jakiegoś czujnika zapewne(na czerwono) - uciąłem go(bo nie miałem pojecia jak odłączyć) - trzeba bedzie z powrotem to zrobić. Na niebiesko miejsca gdzie byly spinki ktore trzymaly 2 czesci - ja je rozpiąłem - jest ich chyba ~5szt(nie pamietam) - dookoła - dosyć uciążliwe jest to ich zdejmowanie: To COŚ co trzymało (to rury od klimatyzacji...?): Trzeba było odkrecić(ten gaz co uciekł to czynnik? - trzeba bedzie nabić klime rozumiem?) Jak już mam to wyjęte - co tam sprawdzić dodatkowo?: Co to jest ta biała bańka z tyłu? A to jest ten ... co wywala błąd: Jeszcze jedno pytanie - co to jest zaznaczone niebieska strzałką? Pierwszy raz to robiłem wiec jak coś zapieprzyłem to proszę o uwagę żebym mógł to jakoś naprawić. Będę wdzieczny. ---------- Post dopisany 02-07-2012 at 19:13 ---------- Poprzedni post napisany 29-06-2012 at 21:31 ---------- ten kabelek co go uciąłem można odłączyć: nie wie nikt jak sie resetuje klime z tego panelu powyżej?
tomaszstn Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Raczej się nie resetuje Vag i nastawy początkowe wcześniej oczywiście usunięcie wszystkich błędów
dugi Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Opublikowano 2 Lipca 2012 Może nie ująłem tego ładnie. Byłem u mechanika bo wcześniej też coś tam robiłem przy klimie by mi usunął błąd i wczytał nastawy począstkowe. I stwierdził, że to sie da zrobić z panelu tylko nie pamieta jak i żebym sobie popatrzył na necie jak to sie robi.
tomaszstn Opublikowano 2 Lipca 2012 Opublikowano 2 Lipca 2012 Zmień mechanika Na pewno nastawy początkowe trzeba zrobić, ja u siebie miałem kilkukrotnie robione ale i tak skończyło się docelowo na wymianie silniczka klapy ciepło-zimno, choć jeszcze rok udało mi się przejechać
dugi Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Opublikowano 3 Lipca 2012 Potencjometr wyczyszczony(wd-40 ale podobno ropa sie jeszcze lepiej do tego nadaje), nastawy początkowe zrobione i narazie działa. Tylko panel miga przez ok. 2min na początku(ale VAG żadnych błędów nie pokazuje)...
darko Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 Kolego poczytaj Sobie o zimnych lutach jak Ci panel miga.
Rekomendowane odpowiedzi