Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Witam ponownie. Zakładałem już tutaj wcześniej dwa wątki, w którym pomogliście mi wybrać radio i o to mam Concert III, oraz drugi wątek gdzie uświadomiono mnie, że poduszka z B7 nie zadziała mi w mojej B6, a problem rozpoczął się od wyboru kierownicy multimedialnej, z której póki co zrezygnowałem. Teraz może do rzeczy. Obecnie zamontowane w samochodzie jest radio Chorus 2, kupiłem Concert 3 i widzę, że nie pasują wtyczki. Chciałem poprosić o poradę jak dobrać taką przejściówkę. Upatrzyłem sobie coś takiego Złącze do radia VW Audi Seat Skoda od 2002 na ISO (2409097796) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . Co o tym myślicie? Czy będzie mi potrzebne coś jeszcze z takich rzeczy, aby wszystko sprawnie działało mam tu na myśli komunikację FIS z radiem, wszystkie głośniki(mam zwykłe nie BOSE)?
Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Złączka jest ok ale nie kompletna brakuje w niej kostek od zmieniarki i aktywnego tyłu. Szukaj przejściówki z trzema kostkami iso coś takiego https://car-tronic.pl/adapter-plugplay-do-montazu-rns-e-audi-2001-2006-346-p191.html Szukaj to może znajdziesz taniej bo kiedyś widziałem ale nie mogę teraz trafić na nią. Ważne żeby miała trzy kostki iso co inaczej nici z fisa i aktywnego tylu. Jak radio nie ruszy po podłączeniu przejściówki to sprawdź czy jest pin 16 jak go nie ma to dołóż i zmostkuj z pinem 15 wtedy wszystko zagra.
Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Autor Okej dzięki, a jeszcze zapytam co oznacza aktywny tył? Zmieniarka plus subwoofer czy sama zmieniarka? Bo jeśli chodzi o zmieniarkę to moja wersja jej nie ma;) Ogólnie to chyba najbardziej biedna wersja jeśli chodzi o audio:kwasny:
Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Jak masz w bagażniku sub to masz audi sound system czyli nie tak biednie. Są systemy bez wzmacniacza. W twoim przypadku tył i sub są napędzane wzmacniaczem przy subie, a radio napędza przednie głośniki. I to jest właśnie ten aktywny tył czyli mający własny wzmacniacz. Sent from my iPhone using Tapatalk
Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Autor Tak, mam sub z tyłu, ale jakoś to wszystko jak dla mnie marnie gra, mało dynamicznie i nieczysto, może po zmianie radia będzie lepiej;) Albo po prostu przyzwyczaiłem się zbytnio do muzyki z dobrych słuchawek. Dzięki jeszcze raz za pomoc;)
Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Fabryczny tył gra przeciętnie. Ale mi to nie przeszkadza bo wolę słuchać przodu. Jak zmienisz radio na nie oryginalne to przód dostanie kopa.
Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Autor Póki co, zmienię radio na resztę nie mam kasy, jak uzbieram to pewnie zabiorę się za głośniki;)
Opublikowano 30 Czerwca 201214 l Okej dzięki, a jeszcze zapytam co oznacza aktywny tył? Zmieniarka plus subwoofer czy sama zmieniarka? Bo jeśli chodzi o zmieniarkę to moja wersja jej nie ma;) Ogólnie to chyba najbardziej biedna wersja jeśli chodzi o audio:kwasny: najbiednijsza wersja to była bez ori radia i głośnikami tylko w przednich drzwiach. oczywiscie rownieez bez suba
Opublikowano 1 Lipca 201214 l Autor Nawet nie spodziewałbym się, że aż tak biedna mogła być wersja A4. A taki adapter AUDI RNS-E Plug&Play Adapter A3, A4, A6, A8, VW T5, Chorus, Concert, QUADLOCK. | eBay byłby dobry? cena w sumie ta sama jak z linku od kolegi kłaczka tylko że ma wyjście na 4 kostki, czym się to różni? Może to jakiś dodatkowy plus jeśli chciałbym modyfikować w przyszłości głośniki?
Opublikowano 4 Lipca 201214 l Autor Muszę niestety, wrócić do tematu. Niestety coś nie działa, tej przelotki jeszcze nie mam, ale sprawdzał mi to ktoś kto trochę ogarnia ogólnie Audi na swojej. Podobno radio w ogóle się nie odzywa. Kupiłem je na tej aukcji AUDI A4 CONCERT MP3 (2442088845) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie bardzo wiem od czego zacząć, czy poczekać, aż przyjdzie mi moja kostka i spróbować sobie samemu podłączyć, czy skontaktować się ze sprzedawcą? albo poszukać kogoś kto mi sprawdzi je na aucie gdzie było podobne radio
Opublikowano 4 Lipca 201214 l Jak będziesz miał przejściówkę to zmostkuj w niej piny 15 i 16 i zagada. Sent from my iPhone using Tapatalk
Opublikowano 5 Lipca 201214 l Autor To te piny oznaczone numerami 15 i 16 na tym rysunku http://www.mytouran.de/assets/images/Gamma0598.JPG ? boje się, żeby nie spalić czegoś przypadkiem
Opublikowano 5 Lipca 201214 l Nigdy niema 16. Przynajmniej ja jeszcze nie miałem takiej przejściówki.
Opublikowano 6 Września 201213 l Panowie a jak jest z jakością dźwięku przy przejściu z CHORUS II na CONCERT III?? Ktoś mi powiedział, że CONCERT gra bardzo słabo.
Opublikowano 6 Września 201213 l concert III gra dobrze ,napewno lepiej niż concert II który miałem wcześniej, dodatkowo odtwarza mp3