wampir Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 Witam Stałem się szczęśliwym posiadaczem Audi A4 1.8 96" i mam kilka problemów 1. Na nierownościach słysze skrzypienie plastików w okolicy drazka zmiany biegow po lewej stronie. Jak docisne mocno reką plastik to przestaje. Pytanie co można z tym zrobić? Jak to rozebrać ? Co posmarować ? Poratujcie... 2. Jak ruszam kierownicą na boki ( o kilkanascie stopni) to slysze skrzypienie. Dobiega jakby spod deski rozdzielczej albo maski. Nie potrafie znaleźć zaleznosci, kiedy sie pojawia. A tak przy okazji czy ktos z Opola mogłby udostepnic VAG na sprawdzenie autka ? Jak rozpoznac jaki mam konkretnie model Audi A4 ?
LEESEC Opublikowano 6 Marca 2011 Opublikowano 6 Marca 2011 Dołaczam sie do tematu skrzypienia tylko u mnie dochodzi ono na nieruwnosciach z boczku dzwi
Nomaiks Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 ja dołączam się do 2 tematu, skrzypi jak bardziej gdzieś wilgoć złapie podejrzewam że przegłuby nasmarować ...
paweu1 Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 Silikon w sprayu, rozebrać to co trzeszczy, psiknąć i cisza ma być
SkOs Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 tak jak kolega wyzej ;] ja u siebie na wiosne bede to robic =]
Pandzior Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 U mnie z dnia na dzień zaczęło skrzypieć w okolicy drążka zmiany biegów i po dwóch tygodniach miałem już nową skrzynię, ale skrzypiało na każdych nierównościach. Po wymianie skrzyni dźwięki ustały.
juji1906 Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Witam mam pytanie dotyczące tych skrzypień bo niedawno zaczęło mi coś skrzypieć ,najczęsciej skrzypi na nierównościach w okolicy radia (za radiem ) tak jak stara wersalka jakby plastik o plastik ocierał . Strasznie mnie to drażni !!! Jedni mówią że to amor albo sprężyna inni że wahacz tylko dziwi mnie to że w środku słyczać tą orkiestrę . Jeżeli ktoś wie co to może być prosił bym o pomoc Pozdrawiam!
songo Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 kolego LEESEC spróbuj przytrzymać leciutko klamkę na tym boku gdzie ci skrzypi bo już to przechodziłem,dopatrywałem sie winy w plastikach a tu po prostu klamka skrzypiała
athek55 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Witam mam podobny problem ze skrzypiącymi plastikami lecz on u mnie wygląda w ten sposób że zaczyna trzeszczeć od 3 tyś. obrotów. im większe obroty tym bardziej skrzypi właśnie gdzieś w okolicy drążka zmiany biegów lub sterowania klimy. dodam iż jak trzymam drążek i mocno go dopchnę w przód (np podczas 1 biegu) lub w tył (2 bieg) drgania są cichsze lecz wtedy dobiegają bardziej jakby od radia.
Rekomendowane odpowiedzi