Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy to łożyska?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczow. Mam problem z przednim kolem. Podczas przyspieszania okolo 80km/h i powyzej wydobywa sie dziwne buczenie z przodu auta.Zamienilem kola przod z tylem ale nic sie nie zmienilo. Gdy podnioslem kolo i wlaczylem pierwszy bieg tez bylo cicho jednak po przelaczeniu na trojke dalo sie uslyszec co jakis czas jakby maly zgrzyt czy to lozysko?

Opublikowano

łożysko buczy jak skrecasz autem w przeciwna strone.. tnz:

skrecasz w prawo i buczy to walniete jest łożysko z lewej strony

skrecasz w lewo i buczy to łożysko z prawej strony mowi papa

Opublikowano

dokładnie z łożyskiem jest tak im większa prędkość tym większy hałas:thumbdown:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy a co powiedzie na to. Wjechałem w dziurę i zaczęło mi koło wyc. Pierwsza diagnoza to opona. Właśnie zmieniłem koła na letnie i d*pa. Wyje w dalszym ciagu i to niezależnie od strony w jaka sie skręca. Luzoe nie ma. Ma ktoś pomysł jak zdiagnozować które to Lozysko?

Opublikowano

ja wlasnie jestem po wymianie tylnego lozyska i u mnie buczalo caly czas.. obojernie w ktora strone skrecalem.. na poczatku tak od 80 km/h do 100km/h.. a potem od 40 caly czas.. u mechanika zaplacilem 150 za lozysko + robota...

Opublikowano

Koledzy a co powiedzie na to. Wjechałem w dziurę i zaczęło mi koło wyc. Pierwsza diagnoza to opona. Właśnie zmieniłem koła na letnie i d*pa. Wyje w dalszym ciagu i to niezależnie od strony w jaka sie skręca. Luzoe nie ma. Ma ktoś pomysł jak zdiagnozować które to Lozysko?

no to masz kolego odpowiedz, skoro wpadłeś mocno w dziurę tym kołem to najwidoczniej łozysko dostało po pupie, nie musi mieć luzów, może być jak nowe jeśli chodzi o luz a i tak będzie buczeń bo się coś przy uderzeniu w środku zwichrowało. Miałem tak samo po wpadnięciu w dziurę... zaczęło buczeć a łożysko nie miało żadnego luzu, po wymianie cisza.

Opublikowano

Kupiłem dwa przednie firmy skf. I ...... Nastała cisza. Koszt 220 za szt lozyska oraz 120 za wymianę obydwoch.

Opublikowano
Kupiłem dwa przednie firmy skf. I ...... Nastała cisza. Koszt 220 za szt lozyska oraz 120 za wymianę obydwoch.

też miałem podobny problem w poprzednim samochodzie.. ale musiałem wymieniać 2 razy ponieważ za pierwszym razem mechanik namówił mnie na tanie zamienniki:facepalm: pojeździłem jakiś czas i było to samo..:kwasny: