Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyskoczył mi komunikat na kompie -regulacja świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam tak jak w temacie rozbierałem przód i gdy złożyłem wyskoczył mi komunikat regulacja świateł (znaczek świateł z strzałkami w górę i dół koloru zółtego) nie działają mi regulacje ksenonów to dlatego jest ten komunikat czy pominełem coś podczas montazu przodu.

Opublikowano

najlepiej , to podpiąć kompa i sprawdzić w sterowniku,rozumiem, że ksenony ori-wtedy będzie wiadomo, czy coś zostało pominięte...

Opublikowano

Tak jest ksenony a światła postojowe, dzienne i mijania działają jak trzeba.

---------- Post dopisany at 07:02 ---------- Poprzedni post napisany at 06:58 ----------

a tak dla jasności jeden silnieczek od ksenonów nie działał już dłuższy czas i nie było komunikatu ale teraz jak drugi nie działa komunikat jest może jeden przez drugi przechodzi dlatego na jednym nie wykrywało albo tak jak pisałem że coś pominełem ale jak światła wszystke świecą ??? to tak naprawde co mogłem pominąć :/

Opublikowano

Opisana poniżej procedura sama w sobie nie ustawia świateł! Powoduje ona jedynie zatrzymanie się elektrycznych nastawników ustalających wysokość świateł w pozycji "wyśrodkowanej", w której powinno się przeprowadzić ręczną regulację reflektora za pomocą śrub znajdujących się w jego obudowie. Procedura powinna być wykonana do samego końca, w przeciwnym wypadku w pamięci sterownika może pojawić się błąd "Reflektory nie zostały wyregulowane". Aby go wykasować należy przeprowadzić całą procedurę regulacji reflektora. Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione następujące warunki:

• Pojazd musi stać na równym podłożu
  • Hamulec ręczny musi być zwolniony
  • Zapłon musi być włączony
  • Światła wyłączone
  • Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów

Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:

[Wybór] [55-Zasięg xenonów]

[Nastawy podst. - 04] Grupa "001" [idź!] Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.

Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.

Teraz przejdź do grupy "002".

W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe. [Gotowe, powrót]

Opublikowano

czyli bez vaga nic nie poradzę

A czy jak jest ten błąd jest taka możliwość że silniczek nie działała (bo drugi nie działał dłuższy czas) i nie przeszkadza przy robieniu powyżej wyminionej czynności gdy jeden silniczek padł

Opublikowano

Na FISIE nie pokazywało ci błedu silniczka :wink: tylko byl on zapisany w sterowniku .

Wymien go a wtedy zrob Procedure .

Opublikowano

Mam jeszcze jedną prośbę mianowicie szukałem tego silniczka do a4 b6 awx do lamp ksenonowych mam numer z mojego valeo PL35L 024 VLA6 P/N 89021125 TB2422M

a orginał ma numer 8E0 941 293A tylko kosztuje ponad 250zł. Valeo już nie robi ich a to był jedyny zamiennik zostaje orgninał ale za drogi więc prośba moja czy wiecie gdzie mozna kupić używany valeo bądz ewentualnie orginał bo szukam wszędzie w sieci i nic dajcie jakieś namiary z góry dzięki.

Opublikowano

Szukaj jakieś rozbitej lampy :wink:

Opublikowano

szukam :) ale jak byście coś widzieli to proszę o pomoc ;)

---------- Post dopisany at 18:44 ---------- Poprzedni post napisany at 13:05 ----------

i co panowie pomożecie bo ja już ślepy sie robie od tego kompa ;(