Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z długą śrubą w zwrotnicy, nie można jej odkręcić.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś miał już taki problem z śrubą, która trzyma górne wahacze we zwrotnicy w audi b6? Nie mogę jej ruszyć, nakrętka poszła i nie chcę jej ukręcić. Wiem że zwrotnica jest z alu i jest dość delikatna, a młotkiem czy palnikiem to można narobić biedy. Nie mam już pomysłu. Żadne wd40 nie pomaga. Muszę to wyjąć, bo wymieniam łożysko i trzeba to wrzucić na prasę bo też nie chce wyskoczyć ze zwrotnicy.

Opublikowano

Lepiej skołuj jakis sciagacz do lozyska, ono jest przykrecane, wymienialem kiedys i odkrecilem tylko półoś i dalo sie zrobic.. Ta górna śróba jest prze...próbuj krecic i uderzac ja w gwint.. jesli sie nie da to niestety demontaż całej zwrotnicy z amortyzatorem i niestety palnik i trzeba podgrzać.. ale wtedy górne wachacze mówią papa.. wiec ja bym sie zastanowil dwa razy na twoim miejscu.. jesli juz ja wybijesz to nowa nasmaruj smarem miedziowym i w przyszlosci nie bedziesz mial takich problemów..

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.myślałem o palniku ale mam górne wahacze jeszcze ok. wyjąłem całą kolumnę ze zwrotnicą i wrzuciłem na prasę. Łożysko wyskoczyło bez problemu, otwór wyczyściłem papierem ściernym a nowe włożyłem na smarze miedzianym. mogłem wyjąć półośke ale bez kanału to trudne albo niemożliwe. Następnym razem robię to na kanale będzie szybciej, wygodniej i zrobie sobie ściągacz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

palnik pozostaje kolego niestety :kwasny:

otwór na tą śrubę kontrującą wahacze górne ma bodajże średnicę 10mm więc po nagrzaniu młotek i coś o rozmiarze fi 10 się przyda do wybicia owej śruby

Opublikowano

haha to normalne kolego grzanie i wyjdzie aha no i proponuję zakupić nowe śruby :)

Opublikowano

przeciez juz dawno sobie poradzil a wy dalej palnik i palnik..