Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

manetka fis avant przedlift polift a wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam taki problem. skompletowalem graty do fisa licznik wtyczka czerwona. manetka od Nobsa miala byc niby od s4 przedlift ale patrze i widze ze zamiast okraglych pinow sa podluzne. i teraz moje pytanie ma ktos schemat kabli z przedlifta zeby podpiac manetke polift do przedlifta. w moim jest 10 przewodow. ale malo tego w manetce fis z polifta jest 7 przewodow do wycieraczek. jak to polaczyc zeby ladnie dzialalo. bo podlaczylem po kolorach i oznaczeniach i nie dziala jak trzeba. prosze o szybka odpowiedz

---------- Post dopisany at 20:34 ---------- Poprzedni post napisany at 13:19 ----------

i co nikt nie ma takiego schematu manetek wycieraczek?

---------- Post dopisany 07-07-2012 at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany 06-07-2012 at 20:34 ----------

up.. ma ktos?

• 2 lata później...
Opublikowano

heh, rozkminiłeś ten temat? :D

Opublikowano

W avancie nie da się tego rozwiązać, bo jest problem z tylną wycieraczką. Trzeby zmienić sygnał podawany z manetki poliftowej na tylna wycieraczkę. Jeden kolega opisał, jak przeciąć i zlutowac ścieżki w manetce. Podobno działa, ale sam zostałem u siebie przy manetce przedliftowej

Opublikowano

Sam już nie wiem czy ten przełącznik jest z avanta czy sedana, wiem że jest z polifta. Ma numery 4D0953513D 8D9953503D. Ma też pozycję manetki kliknięcia tak jak mają avanty. Multimetrem udało mi się co do czego dojść. Przekładał ktoś piny w tej kostce od wycieraczek/spryskiwacza?

Opublikowano

Sam już nie wiem czy ten przełącznik jest z avanta czy sedana, wiem że jest z polifta. Ma numery 4D0953513D 8D9953503D. Ma też pozycję manetki kliknięcia tak jak mają avanty. Multimetrem udało mi się co do czego dojść. Przekładał ktoś piny w tej kostce od wycieraczek/spryskiwacza?

To jest polift. W domu mam chyba rozpiskę, jak to podłączyć z instalacją przedliftową, ale niestety jest problem z tylnym spryskiwaczem, bo w polifcie inaczej jest.

Opublikowano

Ja mam sedana także z tym problemu nie mam. Rozpiskę w sumie zrobiłem sobie, jak zadziała to wrzucę w temat co i jak.

Opublikowano

Ja mam sedana także z tym problemu nie mam. Rozpiskę w sumie zrobiłem sobie, jak zadziała to wrzucę w temat co i jak.

W sedanie to prosta sprawa. Ja sam u siebie to rozwaliłem, włącznie z przeróbką całej instalacji, żeby podpiąć przekaźnik poliftowy.

Tu jest opisane, jak to podpiąłem: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/18275-czy-jest-w-a4-b5-tryb-czasowy-wycieraczek/page-3?hl=+czasowy%20+wycieraczek

Edytowane przez fragless1

Opublikowano

Czy jest różnica w manetkach FIS przedlift/polift?

Chciałbym założyć manetke z sedana polift 2000r do sedana przedlift 1996rok, do fisa przedliftem. Czy bedzie pasowała?

Opublikowano

Robiłem dokładnie taką samą zamianę u siebie, Pamiętaj żeby kupić manetkę z wtyczkami (4wtyczki - jedna duża od świateł nie musi być nowa, stara pasuje na swoim miejscu)