Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Kodowanie kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam prośbę o pomoc. Na początek krótka historia problemu. W swoim :audi: miałem 2 oryginalne kluczyki oba sprawne, działało otwieranie radiowe i rzecz jasna odpalanie autka.

Stało się nieszczęście, zaginął mi jeden kluczyk. Szukałem, przepadł jak kamień w wodę. Cóż było robić, serwis ASO, zamówiłem nowy kluczyk. Za kilka dni przyszedł orginalny kluczyk z Niemiec. Panowie z serwisu zakodowali na nowo oba kluczyki. Zapłakałem nieco płacąc za nowy kluczyk i kodowanie, mówi się trudno, auto kosztuje więcej...

Dzisiaj rano znalazłem zagubiony kluczyk :wallbash: Oczywiście on już auta nie odpala (zmieniony kod immo)

Teraz pytanie:

1. Jak zakodować ten odnaleziony kluczyk aby odpalał auto? Jak już jest to chciałbym mieć 3 działające klucze.

2. Otwieranie radiowe z pilota tego zagubionego działa, widocznie tego serwis nie przekodował

3. Jestem w stanie zrobić to samodzielnie? (posiadam VAGa)

Pozdrawiam.

P.S Znalazłem procedurę dopasowania kluczyka do kodu immo na stronie ross-techa: http://wiki.ross-tech.com/index.php/Diagnostic_Procedures#Audi tylko jeśli dobrze zrozumiałem to są 4 rodzaje immo. Jak sprawdzić który mam zamontowany u siebie?

Kto pomoże?

Chyba odpowiem sam sobie :wink4:

Poczytałem o immo: http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/immobilizer.html już wiem, że mam immo3. Niestety z podanych informacji wynika, że nie da się w immo3 zaadoptować używanego kluczyka (tylko nowy) A i to może zrobić tylko serwis (potrzebny jest 7-digit PIN/SKC (Secret Key Code)). Trudno.. :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Opublikowano

Twój kluczyk da się zakodować do twojego samochodu.

Najtrudniej będziesz miał ze zdobyciem PIN.

Reszta jest prosta.

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się, też do tego doszedłem. Nie zrozumiałem pierwotnie tekstu. Przez pojęcie używany kluczyk oni rozumieją kluczyk używany w innym aucie.

Z pinem istotnie jest problem ale byłem w ASO i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyli, zakodują mi ten kluczyk gratis :>

Opublikowano

Ja do swojej B5 dorabiałem immo w zakładzie który dorabia klucze w mojej mieścinie, koszt to 100zł i 5min czekania.

Gość ma urządzenie co zczytuje oryginalny immo i dorabia do niego nową kostkę.

Nie jestem Ci w stanie powiedzieć czy jest szansa zaprogramować ten Twój kluczyk, podejrzewam że najprędzej dorobi Ci nową kostkę immo.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

magstar, za***isty ten podpis... Słuchaj, ale tu się da jeszcze większy zrobić, nie przesadzaj z tą wielkością... Przecież jest jeszcze za mały

Opublikowano

Podobno wiekość nie gra roli, tak mówią właściciele A2

szacunek ! przez tydzień chyba nie wyjadę teraz autem :evil: