fenix_ Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 Jak w temacie przy prędkościach ok 50km/h - 90km/h odczuwam delikatne drgania na kierownicy... Nie jest to przy hamowaniu a w czasie jazdy. Opony nowe, koła wyważone, wymieniłem w zawieszeniu dolne wahacze 'banany' - ponieważ diagnosta stwierdził, że mogą mieć luz - były delikatnie wyrypane ale to nie to tarcze z przodu i klocki nowe Co może mieć jeszcze wpływ na takie zachowanie? Może końcówki drążków... ? Może maglownica... ? Stabilizator ?
patrosss Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 koncowki drazkow felerna opona oraz zle wywarzone felgi zoponami ... mialem tak w vectrze w poprzednim aucie ze musialem 4 razy wywarzac kola i po ostatnim wywarzeniu bylo ok ale na poczatek przezuc kola z przodu na tyl i zobacz czy cos sie poprawi
wesz82 Opublikowano 8 Lipca 2012 Opublikowano 8 Lipca 2012 Jak masz nowe opony to pojeździj troche i dopiero wtedy jedz na wyważanie kół,tak polecił mi mój wulkanizator. Jak masz mocno krzywą fele to czasem mimo wyważenia ma bicie. Podjedz raz jeszcze na wyważenie jeżeli wsio jest ok to szukaj luzów w maglu,końcówkach ewentualnie drążek,następnie łożyska.
Rekomendowane odpowiedzi