matyss___ Opublikowano 9 Lipca 2012 Opublikowano 9 Lipca 2012 witam...jakis tydzien temu mi sie to zdarzyło pierwszy raz a dzisiaj az 2 razy a mianowicie: podczas odpalania silnik jakby na 3 gary palił...jak wyłacze i zapalam ponownie to chodzi normalnie dodam, że ostatnio miałem wymieniany rozrzad ma to coś z tym wspólnego?? wiem , ze napewno nie ustawiał mechanik kata wtrysku..a powinien??
trepek Opublikowano 10 Lipca 2012 Opublikowano 10 Lipca 2012 Sprawdź rozrząd na znaki, skontroluj VAGiem kąt wtrysku.
matyss___ Opublikowano 11 Lipca 2012 Autor Opublikowano 11 Lipca 2012 kat wtrysku pokazuje mi miiedzy 39 a 42
lutas Opublikowano 11 Lipca 2012 Opublikowano 11 Lipca 2012 Taki kąt wtrysku jaki masz jest nieco zaniżony (powinno być 49-54), ale na pewno taka różnica nie ma wpływu na odpalanie silnika na 3 gary. Ja miałem znacznie niższy kąt od Ciebie i odpalał bez problemu, tyle że odrobinę dłużej kręcił. Raczej zainteresuj się tym rozrządem - jeśli przed wymianą takich problemów nie było. wiem , ze napewno nie ustawiał mechanik kata wtrysku..a powinien?? To już świadczy o klasie tego mechanika. Tak, po wymianie rozrządu - powinien skontrolować/ustawić kąt wtrysku.
Rekomendowane odpowiedzi