bam00 Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Witam. Mam do was takie pytanko, czy jak np. mam budę Audi A4 B5 w którym oryginalnie był silnik 2.5 tdi 150 KM, a chce do niej włożyć silnik 1.9 tdi 110 KM to czy mi się opłaca pod względem roboty. Czy mocowanie silnika z 2.5 będzie pasowało do 1.9 ?? A jeżeli nie pasuje to co trzeba przerabiać i czy dużo przy tym roboty jest?? Bo raczej silnik musiałbym kupić kompletny z osprzętem i skrzynią itp. Co o tym myślicie ogólnie? Liczę na szybką odp., pozdrawiam. Dodam jeszcze że ta buda jest z 98r.
Roberto90 Opublikowano 15 Lipca 2012 Opublikowano 15 Lipca 2012 Kolego z takim tematem to nie w tym przedziale. Zamiesc ten wątek w ,,silnik diesla"
pandamix Opublikowano 20 Lipca 2012 Opublikowano 20 Lipca 2012 mój kolega Paweł jest zarejestrowany tu na forum przekładał z 2.5 na afn,wszystko po przekładce jak w fabryce,może odezwie się w tym temacie,wiem tylko tyle że szuka teraz miejsca na klaksony :)nawet mało rozgarnięty diagnosta powiedział że on nie widzi to żadnej ingerencji,nie wierzył że motor był przerzucony
robert22ff Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 skrzynia zostaje od 2,5.pasuje do 1.9 kolega przerabiał temat,nie działa połowa elektroniki.głównie wskażniki.
Rekomendowane odpowiedzi