Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Monitor kamery cofania , stałe zasilanie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! mam pytanie, czy monitor kamery cofania mogę podłączyć na stałe pod 12V w aucie? a co z akumulatorem? mój monitor po rozłączeniu zasilanie wraca do ustawień fabrycznych, które potem muszę ponownie ustawić.

Co radzicie?

pzdr.

Opublikowano

a jak podłączysz go na stałe, to jest aktywny, czy uruchamia się po włączeniu wstecznego?

Opublikowano

wszystko powinno pisać w instrukcji...

Opublikowano

zazwyczaj instrukcje nakazują podłączać do świateł cofania, ale jak tak zrobi-to bez napięcia-zresetuje się wszystko-jak to ma być podłączone wg producenta?

Opublikowano
  • Autor

sprawa wyjaśniona, monitor powinien uruchamiać się także po podłączeniu zasilania i zapamiętywać ustawienie.

Monitor w/g zaleceń powinien być włączony po zapłonie, a kamerka tylko z zasilaniem na wstecznym.

Monitor jedzie do wymiany.

Opublikowano

A pokaz co kupiles i jak to montujesz :wink: bo tez o tym mysle :wink:

Opublikowano
  • Autor

mam taką kamerkę

1wym.jpg

i taki monitor

3637_2.jpg

monitor można pewnie dowolnie zamocować, ale z kamerką chyba mam problem, chodzi o to gdzie i jak ją przyczepić

Opublikowano

Noooo właśnie ciężko to jakoś sensownie wykombinować w B5 :facepalm: Ja planuję kamerkę zastosować mniejszą szerokokątną i "wkomponować" ją w jednym z uchwytów w blendzie nad rejestracją tak aby możliwie jak najlepiej obserwowała zderzak plus jego bliskie otoczenie a przy tym byłaby wręcz niewidoczna a na tym mi najbardziej zależy. Nad monitorem bardziej główkuję i koncepcje były już różne ale dalej nie mogę się na nic zdecydować :naughty: Chyba jednak skończy się na wyrezaniu lcd w lusterku wstecznym z wykorzystaniem ori obudowy :wink: Ale to dopiero jesienią bo na razie nie ma czasu na grzebanie przy autku :facepalm:

edit: Kolega już zamontował?