Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nietypowy problem z klimą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż klima przestała działać z dnia na dzień. Nawet nie wiem kiedy. Dziś chcę włączyć a tu leci cały czas ciepłe powietrze. Błędów brak, wszystkie odczyty z VAG-a w normie.

Ma ktoś pomysł co to może być?

Dodam jeszcze że przy włączonej sprężarce ten przewód aluminiowy klimy idący do kabiny przy filtrze powietrza (cieńszy) jest bardzo zimny.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Dołączam sie do pytania. Mimo , że mój samochód to B5 z 98r z klimatronic, to problem jest identyczny. Wczoraj chłodziło jak szatan, a dziś zero -null

Edit: Problem rozwiązany. Dziś rano sprawdziłem sobie wszystko wagiem, nie było błędów. Podjechałem do serwisu klimatyzacji, sprawdzili szczelność (było ok), uzupełnili czynnik w ilośi 400g i po sprawie. Przy okazji uzupełnili olej i puścili ozon. Dziwi tylko fakt, że klima tak nagle przestała działać. Pozdrawiam

Opublikowano

Problem rozwiązany :)

Przyczyna, rozszczelnienie układu - VAG pokazywał od 7 do 10 bar to podobno o dużo za mało. Winne okazały się oringi przy osuszaczu i przy chłodnicy. Wymiana filtra (osuszacza) oraz oringów, ponowne nabicie układu i sprawdzenie szczelności. Dziś klima śmiga aż miło :)

---------- Post dopisany at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany at 09:18 ----------

Dodam że po napełnieniu VAG pokazuje 20-22 bar