scubi206 Opublikowano 24 Lipca 2012 Opublikowano 24 Lipca 2012 Otóż klima przestała działać z dnia na dzień. Nawet nie wiem kiedy. Dziś chcę włączyć a tu leci cały czas ciepłe powietrze. Błędów brak, wszystkie odczyty z VAG-a w normie. Ma ktoś pomysł co to może być? Dodam jeszcze że przy włączonej sprężarce ten przewód aluminiowy klimy idący do kabiny przy filtrze powietrza (cieńszy) jest bardzo zimny. Z góry dzięki za pomoc.
humorzasty Opublikowano 26 Lipca 2012 Opublikowano 26 Lipca 2012 Dołączam sie do pytania. Mimo , że mój samochód to B5 z 98r z klimatronic, to problem jest identyczny. Wczoraj chłodziło jak szatan, a dziś zero -null Edit: Problem rozwiązany. Dziś rano sprawdziłem sobie wszystko wagiem, nie było błędów. Podjechałem do serwisu klimatyzacji, sprawdzili szczelność (było ok), uzupełnili czynnik w ilośi 400g i po sprawie. Przy okazji uzupełnili olej i puścili ozon. Dziwi tylko fakt, że klima tak nagle przestała działać. Pozdrawiam
yamahayzfr13 Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 scubi206, na moje oko wygląda jakby zacieła CI sie klapa w nawiewach gdzie stam pod deską rozdzielcza skoro zimny przewod jest lodowaty to klima działa
scubi206 Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Opublikowano 28 Lipca 2012 Problem rozwiązany Przyczyna, rozszczelnienie układu - VAG pokazywał od 7 do 10 bar to podobno o dużo za mało. Winne okazały się oringi przy osuszaczu i przy chłodnicy. Wymiana filtra (osuszacza) oraz oringów, ponowne nabicie układu i sprawdzenie szczelności. Dziś klima śmiga aż miło ---------- Post dopisany at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany at 09:18 ---------- Dodam że po napełnieniu VAG pokazuje 20-22 bar
Rekomendowane odpowiedzi