Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kasowanie inspekcji olejowej- problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wymieniłem dzisiaj olej i chciałem skasować inspekcję olejowa ale instrukcje jakie znalazłem na forum i w sieci nie dają efektu.

Gdy wcisnę "SERVISE" to nie wyświetla się wcale żaden przebieg do następnej wizyty w serwisie... a według tego co się dowiedziałem to powinno dać jakiś efekt.

Używałem Polskiego Vaga 4.9, Licznik ==> Kasowanie Inspekcji ==> Następnie próbuje zresetować wartości jakie tam są ale w każdym przypadku (oil,in1, in2,in3) warość wynosi 000. To wygląda tak jakby komputer miał tą funkcje wyłączoną.

Sprawdzę jeszcze na vag-com ale to dopiero na weekend.

Może ktoś z was orientuje się o co tu biega. Pozdrawiam i proszę o jakieś info ;)

Opublikowano

Spróbuj w ten sposób:

inspekcja_audi_a4_b6.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Ok, udało mi się uzyskać komunikat Service to --- km itp.

Ale mam problem ze zrozumieniem dalszej części tego poradnika, "Przycisk obrócić w lewo, aby skasować wskazanie" - jakim cudem mam go obrócić w lewo skoro to jest stały przycisk i nie da się go obrócić... mam go urwać ?! ;D

Co dalej? A może teraz na Vagu da się to zresetować?

Opublikowano

Nie no bez jaj hehe nie urywaj :P ten punkt : "Przycisk obrucić w lewo, aby skasować wskazanie" pomin, to sie tyczy Audi B4 w nich sie przekreca, przejdz do nastepnego punktu po prostu, u Ciebie ma byc "Nacisnąc przycisk i przytrzymac do czasu az zaakceptuje nowy termin , przez jakis czas bedziesz mial cos takie : " ----" ale tym sie nie przejmuj, po ileś tam km zacznie normalnie pisac np 14500km do wymiany :)

-------------------------------------

Jeśli już CI pisze " Service to ----" tzn ze zresetowało wymiane i za jakis czas zacznie Ci normalnie pokazywać- do takiego zabiegu nie trzeba Ci zadnego programu, ludzi w ciula robią, w zasadzie to jest 10sek roboty tylko trzeba wiedzieć co gdzie czym i nie urywać przycisków x)

Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc :)

A czy powinno z biegiem czasu wskazywać również datę przeglądu?

Opublikowano

Powinno Ci pisac takie cos ( liczby przykładowo):

Service in:

14000km

345 days

Jesli nie jestes pewien to tak to ma wyglądać :

Na przyszłość polecam szukajke forumową, ładnie opisane :

http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/kasowanie-inspekcji-in1-in2-oil-2641/

Pozdrawiam

DragonGTI

Opublikowano

W takim razie wszystko już jest ok.

---------- Post dopisany at 21:48 ---------- Poprzedni post napisany at 21:31 ----------

Szczerze mówiąc wcześniej szukając instrukcji zignorowałem tą metodę ze względu na to "obracanie przycisku" bo uznałem to za niewykonalne :decayed:

Stronę podaną przez Ciebie przeglądałem i tam opis również nie jest jasny.

Opublikowano

Nie no z tym przyciskiem to rozwaliłeś system hehe

dobrze uznałeś bo to raczej odpada ale miałem ten sam problem kiedys i nie wiedziałem czy sie obraca czy se jaja ktoś robi zeby specjalnie urwac :o

Pozdr

Opublikowano

Instrukcja pisana pod B6 a informacje w niej zawarte podchodzą pod B4 :decayed: przyznasz, że ktoś tu się nie postarał i wprowadza ludzi w bład oby komuś faktycznie nie przyszło do głowy ten przycisk obracać :kox:

Opublikowano

Tak racja, ale ja zarypałem bo mogłem to przepisać i pominąc ten punkt i nie miał byś wahania , no ale coż lenistwo to wredna cecha...

Opublikowano

Dla Ciebie kolego należy się piwko, temat wyczerpany, raz jeszcze dzięki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...