Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośna praca silnika przy odpalaniu po dłuższym postoju - filmik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
a kata nie masz zapchanego??

W ogóle go nie mam...

Opublikowano

No to psikus a próbowałeś odpinac przepływomierz ewentualnie go podmień od kogoś pozycz przepustnice też , przynajmniej to byś wykluczył. Zacznij od osprzętu zanim mechanik Ci zacznie silnik rozbierać.

Opublikowano
  • Autor
No to psikus a próbowałeś odpinac przepływomierz ewentualnie go podmień od kogoś pozycz przepustnice też , przynajmniej to byś wykluczył. Zacznij od osprzętu zanim mechanik Ci zacznie silnik rozbierać.

w przyszłym tygodniu jadę właśnie przepustnicę przeczyścić... zobaczymy czy to coś da, albo czy nie okaże się że trzeba ją wymienić... myślałem czy to nie krokowy... dodatkowo wczoraj podczas jazdy na 3 i 4 kiedy mu przycisnąłem na 4 tyś zaczął szarpać... może silnik nie był rozgrzany ale nigdy wcześniej tego nie było...

Dzięki za pomoc Bartek

Opublikowano

ja mialem podobnie i okazalo się ze na zimnym silniku zawor delikatnie sie zacinał na jednym z cylindrów powodem tego byl nagar na trzonie zaworu :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
ja mialem podobnie i okazalo się ze na zimnym silniku zawor delikatnie sie zacinał na jednym z cylindrów powodem tego byl nagar na trzonie zaworu :wink:

jak to "wyleczyć"?? :P

na PRIV dostałem taką oto odpowiedź:

powiem tak kolego obstawialem na poczatek elektronike wymiana swiec przewodów kopółki nie pomogla . Wymienielem sonde lambda tez nie pomoglo . Następnie wymienialem wtryskiwacze bo myslalem ze na zimnym za bardzo leją niby od gazu sie niszcza ale nie problem dalej .

Dopiero potem zabralem sie za silnik mechanicznie sprawdzilem cisnienie cylindrów i sie okazalo ze na zimnym silniku na 4 cylindrze brak cisnienia. po sciagnieciu glowicy okazało się ze jest mega nagar na zaworach wystarczy to oszlifować + mialem peknietą podkladke zaworu ale to nie mialo na to wplyw po prostu nagar na zaworze + nagar nie glowicy i nieszczelnosc cylindra byla jak sie rozrzal chwilke to problem znikal a tak to jak odpalilem na zimnym silniku chodzil starasznie jak by na 3 cylindry . Z tego co slyszalem to robią takie czyszczenie komór spalania bez sciagania glowicy tylko podlaczają jakieś urządzenie które wypala nagar w głowicy :wink:

może komuś jeszcze się przyda! ;)

pozdrawiam

---------- Post dopisany 08-10-2012 at 16:58 ---------- Poprzedni post napisany 29-08-2012 at 19:57 ----------

Trochę to trwało, ale w końcu udało mi się podłączyć VAG'a. W trakcie badania wyskoczył błąd nastawnika przepustnicy. Gościu powiedział, że może go przeczyścić (100 zł) i może będzie ok:wink: Oryginał - nówka sztuka - około tysiąca PLN... Podobno są także zamienniki za 500 zł oraz można kupić używany - czego nie poleca...

W tym przypadku pozostaje tylko mieć nadzieję, że czyszczenie pomoże. :wink:

Opublikowano

Jakby czyszczenie przepustnicy nie pomogło (na głośną pracę mocno wątpię ale na poszarpywania może) to może

masz dużo nagarów w samym silniku i warto zastosować LIQUI MOLY 1014 OCZYSZCZACZ ZAWORÓW DO BENZYNY (2664076404) - motoAllegro .U mnie na takie poszarpywania ( od czasu do czasu i może też trochę głośniejszą pracę) na jałowym pomogło .

U mnie trochę prostsza sprawa o tyle, że nie mam LPG ale za to przewaga jazdy miejskiej (więc nagary się ładnie hodują) .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor
Jakby czyszczenie przepustnicy nie pomogło (na głośną pracę mocno wątpię ale na poszarpywania może) to może

masz dużo nagarów w samym silniku i warto zastosować LIQUI MOLY 1014 OCZYSZCZACZ ZAWORÓW DO BENZYNY (2664076404) - motoAllegro .U mnie na takie poszarpywania ( od czasu do czasu i może też trochę głośniejszą pracę) na jałowym pomogło .

U mnie trochę prostsza sprawa o tyle, że nie mam LPG ale za to przewaga jazdy miejskiej (więc nagary się ładnie hodują) .

zalałem ten preparat jakieś 1,5 miesiąca zrobiłem 200 km tylko na benzynie i mam wrażenie, że trochę pomogło...

---------- Post dopisany 12-11-2012 at 19:31 ---------- Poprzedni post napisany 08-10-2012 at 22:14 ----------

zalałem ten preparat jakieś 1,5 miesiąca zrobiłem 200 km tylko na benzynie i mam wrażenie, że trochę pomogło...

10.11.2012 r. przeczyszczona przepustnica. nie ma zmian. widocznie rzeczywiście w silniku wychodowało się sporo nagaru. ;-/