Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy można żarówki mijania H7 zamontować odwrotnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

otóż w ciągu ostatnich dwóch tygodni przepaliły mi się obie żarówki seryjne i jedna jakaś polska założona ze sklepu za 10 zł. Wszystko H7 światła soczewkowe zwykłe, mijania.

Zainwestowałem i kupiłem dwie o podwyższonej jasności (180%) z takim niebieskim milimetrowym paskiem zaraz na czubku.

Zdziwiłem się jadąc przez miasto nocą, ponieważ oświetlone miałem jak powinno całą linię z przodu ale jasne światło jest tylko jakieś 3 metry przed autem a cała reszta dalej już blada. Bałbym się jechać nocą powyżej 60/h

I teraz nie wiem czy to wina żarówek, czy może ten pasek niebieski coś psuje chociaż raczej nie bo jest przezroczysty.

Żarówki z tego co pamiętam kosztowały 65zł, są to chyba NOSRAM (nie sram ani osram) sprzedawane parami

Nie jestem też pewien ale montowałem je chyba tym wypustem w dół i raczej pasowały choć do końca nie wiem bo się umęczyłem, ten dostęp jest koszmarny.

Macie jakieś pomysły, żeby jakoś to światło wzmocnić, podnieść? Może żarówka ma być tym cyckiem w górę?

pozdrawiam

Opublikowano

Nie da się inaczej zamontować żarówek H7. Zamontowałeś je dobrze. Mogłeś jedynie kupić te do świateł refleksyjnych a masz soczewki i wtedy będzie świeciło odwrotnie

Opublikowano
  • Autor

Kurcze, wiecie co moja gafa. Wymieniałem żarówki na zakręconych lampach. Ciasno tam jak szlag. Po prostu bardzo dokładnie trzeba je osadzić. Obie były lekko odchylone od poziomu a ledna (nie wiem jakim cudem) była przekręcona o jakieś 10-20 stopni. Nie wiem jakim cudem ją zapiąłem tym spinaczem ale jednak.

Zaświeciłem lampy, stanąłem przed lampą i zacząłem kombibować. Dobry sposób polecam

a teraz jadę sprawdzić jak się to ma na ulicy po ciemku :)

Opublikowano

a jak tam stan odbłyśników? mogą być juz troche wypalone i przez to masz słabsze światła

Opublikowano
  • Autor

Wiecie co nie, wszystko już oki

jak pisałem, zapaliłem światła, stanąłem przed reflektorem który oświetlał moje nogi i odepiąwszy żarówkę kombinowałem nią dotąd aż jasne światło skupi się na górnej krawędzi linii światła.

Teraz to ja już widzę wszystko, świeci jak xenon, naprawdę polecam żarówki H7 TUNGSRAM 190% światła. naprawdę jest 2x jaśniej niż na serii...

a odblaśniki kkam są idealne ;)