Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap przełączników szyb A8 do B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

mi udało się uruchomić blokadę otwierania tylnych okien po przez przełożenie piny nr 7 w miejsce pinu nr 9 (czarna kostka przy przełączniku) tylko że blokada działa podczas trzymania (zółta kontrolka obok się świeci), a jak puszczę to blokada się wyłącza (żółta kontrolka gaśnie) chyba nie tak to powinno działać?... może ktoś napisać jak to działa na ori przełączniku w B7?

Opublikowano
mi udało się uruchomić blokadę otwierania tylnych okien po przez przełożenie piny nr 7 w miejsce pinu nr 9 (czarna kostka przy przełączniku) tylko że blokada działa podczas trzymania (zółta kontrolka obok się świeci), a jak puszczę to blokada się wyłącza (żółta kontrolka gaśnie) chyba nie tak to powinno działać?... może ktoś napisać jak to działa na ori przełączniku w B7?

źle Ci to działa. Wciskasz przycisk świeci się żółta kontrolka i szyby z tyłu są zablokowanie cały czas, naciskasz jeszcze raz (gaśnie żółta) i szyby są odblowane. Logicznie podczas jazdy jak zablokujesz szyby ? będziesz trzymał cały czas ten przycisk ?

Opublikowano
  • Autor

To najwidoczniej przełącznik od B7 ma inną budowę jeżeli chodzi o blokadę (prawdopodobnie jest tam zastosowany mikroprzełącznik typu on/off)a w tych co ja podmieniałem, a posiadam z A6 4f0 i A7 4G0 gdzie siedzą zwykle mikroprzełącznik(NO) blokada działa tylko po przyciśnięciu, a po puszczeniu przestaje działać.

Opublikowano

A6 4F0 czyli C6 ma tak samo.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś wie co to za przełączniki?? Ten przycisk od blokowani szyb z tyłu jest idelnie wpasowany w przeciwieństwie do tych co są w tym temacie. To bedzie jakaś rzeźba czy co???

960_1.jpg dsc00894ym.jpg

Opublikowano
  • Autor

do oryginalnego przełącznika zostały przełożone tylko przyciski/nakładki sterujące szybami.:wink:

Opublikowano

No to dobrze że jest to wykonalne bo moim zadanie lepiej wygląda w ten sposób.

Opublikowano

ja tez bede kupowal te przelaczniki,tylko nie wiem czy te z tej aukcji sa z a3 czy z a8 nie ma zadnego opisu nawet numeru czesci nie ma ,:eusathink:tylko ze pasuje do a4 s4 rs4

---------- Post dopisany at 21:51 ---------- Poprzedni post napisany at 21:50 ----------

ja tez bede kupowal te przelaczniki,tylko nie wiem czy te z tej aukcji sa z a3 czy z a8 nie ma zadnego opisu nawet numeru czesci nie ma ,:eusathink:tylko ze pasuje do a4 s4 rs4

Original Audi A4 S4 RS4 B6 B7 8E Chrome Windows Lifter Mirror Switch Button | eBay

---------- Post dopisany at 21:51 ---------- Poprzedni post napisany at 21:51 ----------

Opublikowano

Wyglądają jak z A3. Zobacz na pierwszej stronie, zdjęcia Turzola.

Opublikowano
do oryginalnego przełącznika zostały przełożone tylko przyciski/nakładki sterujące szybami.:wink:

najprawdopodobniej są takie oryginał z a4. kiedyś były na allegro i się zgapiłem i nie kupiłem a terasz szukam i nawet numeru nie mogę znaleźć :doh:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

najprawdopodobniej są takie oryginał z a4. kiedyś były na allegro i się zgapiłem i nie kupiłem a terasz szukam i nawet numeru nie mogę znaleźć :doh:

Józek a te z ASO kiepsko Ci podeszły czy jak??

Opublikowano

Panowie dziś robiłem swapa przełączników szyb w swojej B6 i to nie jest tak prosta sprawa :kwasny:

image.jpg

1. przełącznik szyb lewy przód (4 szyby elektryka) pasuje tylko trzeba piny zamienić z blokady OK zgadza się, ale jak już się chce zmieniać same przyciski i zostawić ori blokadę to już się schody zaczynają w B6,02r bo jest inna budowa przycisku (trzeba rzeźbić mocno),w panelu z B7 budowa przycisku już jest taka sama więc nie ma problemu z zamianą

2.przyciski pojedyncze szyb w B6,02r wtyk do nich jest 10 pinowy,a w przyciskach z chromem wtyczka ma już tylko 4 piny (w obu przypadkach idą do kostek 3 przewody), w przełącznikach z B7 pasują P&P (koszt kostki 4 pinowej w ASO to niecałe 6zł sztuka)

3.jedyny pasujący przełącznik P&P w B6 to lusterka :decayed:

na koniec dodam że efekt końcowy jest na DUŻY PLUS :slina:

20130215_111456.jpgzdjęcie robione tel.

Opublikowano
  • Autor

Ten przełącznik świateł to z jakiego auta, zmieniałeś środkową część, pasuje do przełącznika z B7?

Opublikowano

Ile takie przyciski na dzień dzisiejszy ? chodzi mi tylko o szyby.

Opublikowano
Ten przełącznik świateł to z jakiego auta, zmieniałeś środkową część, pasuje do przełącznika z B7?

przełącznik z A3,zmieniałem sam środek pasuje też do B7

dałem za przełączniki szyb na cztery drzwi z przełącznikiem lusterek 250zł z przesyłkom na allegro

---------- Post dopisany at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany at 13:59 ----------

swap przełączników szyb

image.jpg

64_3.jpg

swap przełącznika świateł efekt końcowy

62_4.jpg

Opublikowano

przełącznik z A3,zmieniałem sam środek pasuje też do B7

dałem za przełączniki szyb na cztery drzwi z przełącznikiem lusterek 250zł z przesyłkom na allegro

---------- Post dopisany at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany at 13:59 ----------

swap przełączników szyb

http://s12.postimage.org/g9fdlo5d5/image.jpg

http://s4.postimage.org/59wqwmke1/64_3.jpg

http://s3.postimage.org/7q73qe2in/62_4.jpg

Dziwnie tylko wyglądają te wybrzuszenia na rączce względem przycisków, to jest minus tej przekładki :kwasny:

Ale włącznik świateł prezentuje się zacnie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

http://s3.postimage.org/7q73qe2in/62_4.jpg

A z innych modeli grupy Vw które jeszcze będą pasować, montował ktoś może z innych modeli do B7?(chodzi o ten sam środek z chromem)

• 1 rok później...
Opublikowano

A mam pytanie odnośnie przełącznika świateł. Czy działa funkcja AUTO? Czy do A4 B6 '02 ze zwykłymi lampami podejdzie bez rzeźbienia?

• 1 rok później...