Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie elektrycznych lędźwi w kubłach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniam fotele ze zwykłych, bez elektryki, na kubły z elektrycznymi lędźwiami. Może mi ktoś napisać jak je podłączyć? Tu fotka kostek pod fotelem:

imag0103p.jpg

Wystarczy pociągnąć + i - do czerwonej kostki? Jest w niej czerwono-niebieski i brązowy kabel. Dla pewności spytam, brązowy to masa tak? Gdzie dokładnie wpiąć się z plusem i na jakim bezpieczniku?

Opublikowano

Wystarczy + i -, tak jak napisałeś. Brązowy to masa, a bezpiecznik lepiej oddzielny na to zastosować (jeden na oba fotele). Staraj się też zastosować taką samą grubość przewodu jaka była. Plusem możesz się wpiąć w listwę pod przekaźnikami. Jest też tam plus po zapłonie, jeśli miałbyś taką ochotę ;)

Opublikowano
  • Autor

dzięki Paweł :hi: a jaki bezpiecznik proponujesz? i orientujesz się czy mam podgrzewane stołki patrząc na te kostki? :decayed: sprzedający twierdził, że nie są podgrzewane, ale są trzy kostki. Jedna poducha, druga sterowanie lędźwiami, a trzecia?

Opublikowano

Jeśli nikt nie napisze jaki bezpiecznik to jutro sprawdzę jaki mam u siebie i napiszę, bo nie pamiętam ;) Ta zielona wygląda jakby była od grzanych d*p, ale coś mi się kojarzy, że widziałem już siedzenia z taką kostką w fotelu i nie było grzania:eusathink:

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to u mnie też są trzy a nie mam ani grzanych d*p ani elektryki, chyba montowali w standardzie w stelarz fotela a później szły na rozdzialke wyposażenia.

Opublikowano
  • Autor

Ma to sens. Ale i tak chciałoby się sprawdzić, czy na pewno nie mam. Na krótko raczej problem, bo mam zasilacz 1A. Pewnie z tabliczek da radę wywnioskować. Mówi to coś komuś?

imag0115qj.jpg

imag0114gg.jpg

---------- Post dopisany at 19:54 ---------- Poprzedni post napisany at 11:35 ----------

Paweł patrzyłeś może jaki masz ten bezpiecznik? :wink:

Opublikowano

f*ck, tyle jeździłem i zapomniałem... :decayed: Zapiszę sobie to jutro z rana sprawdzę :-)

Opublikowano
  • Autor

będę wdzięczny :wink: a Ty masz podłączone oba na jednym bezpieczniku?

Opublikowano

Tak, oba na jednym. Paręnaście cm przed kostką fotela kierowcy zrobiłem odnogi na kostkę fotela pasażera.

Opublikowano
  • Autor

Czaję, to jak możesz to zobacz jaki tam bezpiecznik wsadziłeś ;)

Opublikowano

Bezpiecznik 10A, u siebie podciągnąłem to pod pozycję 41 w skrzynce bezpieczników, bo był tam jakiś wolny +, jednak pamięć może mnie mylić i nie jestem do końca pewien. Także sprawdź u siebie, czy w tym miejscu masz jeden pin wolny i jeden zajęty (widać jak się przyjrzysz od zewnątrz) ;-)

Opublikowano
  • Autor

Ok, jeszcze raz dzięki Paweł :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

siema ponownie, mam polifta, kupilem kubelki z reczna regulacja a elektryka ledzwi, i teraz tak, patrzalem na kostki w nowych fotelach , ta mala zolta jest to pewnie od poduch , i czerowna od ledzwi, nie mam tej trzeciej zielono rozowej, od czego ona??

nie mam samochodu przy sobie pozyczylem bratu na pare dni wiec nie moge zobaczyc jakie kostki sa w samochodzie ( i narazie sa fotele placki wszystko recznie regulowane)

wiec jakbym nie mial instalacji w aucie zeby podlaczyc do fotela macie jakies nr kostek zeby sobie zrobic "ori" instalacje z kostkami i w którym miejscu podlaczyliscie sie przewodami do instalacji??

Opublikowano

zielona jest od podgrzewania

Opublikowano

a teraz tak mysle czy nie mogl bym sie wpiac pod kostke od zapalniczki w tunelu , tam jest stały plus czy po zaplonie??

kolego volv gdzie sie wpiales wkoncu plusem??

Opublikowano
  • Autor

Po zapłonie znalazłem w skrzynce bezpieczników