Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Piasta tylnia- zerwane gwinty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie małe pytanie. Mam pozrywane gwinty w 2 śrubach w tylnim kole. Warsztat co mi wymieniał opony powiedział że wymiana śrub i gwintowanie nic nie da i przydało by się wymienić piaste. I mam pytanie czy łożysko jest na stałe w piaście? Czy muszę wymieniać wszystko razem z łożyskiem czy tylko tą cześć gdzie są gwinty? Szukać nowej części czy wystarczy pogrzebać na allegro i znaleźć coś używanego? A może jednak kupić nowe śruby i spróbować lekko przegwintować tą piastę (obecne śruby się dokręciły i trzymają)

Opublikowano

Piasta występuje razem z łożyskiem na stałe. A co do allegro to musisz już przekalkulowac:D

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki. Tak myślałem że to jednolite... dam radę to sam wymienić czy wymaga to jakiegoś większego i zaawansowanego sprzętu ?

edit:

ok już mam

http://images8.fotosik.pl/686/fa783256b0659123.jpg

nie wygląda na bardzo skomplikowane a łożyska nowe z piastą wahają się na allegro 150- 300 zł

Opublikowano
ok dzięki. Tak myślałem że to jednolite... dam radę to sam wymienić czy wymaga to jakiegoś większego i zaawansowanego sprzętu ?

edit:

ok już mam

http://images8.fotosik.pl/686/fa783256b0659123.jpg

nie wygląda na bardzo skomplikowane a łożyska nowe z piastą wahają się na allegro 150- 300 zł

Ja ostatnio dałem 335 zł za piastę SNR

Opublikowano

Panowie,sory za śmietnik,ale mam pytanie-w B5 Q z tyłu wystarczy wymiana samego łożyska bez piasty?Chyba nie są ze sobą powiązane jak w B6:eusathink:?

Opublikowano
  • Autor

Ja ostatnio dałem 335 zł za piastę SNR

Wiadomo można i dać 1000 zł :) tylko zauważyłem że tanie wcale nie oznacza badziewne.

Tutaj nowa piasta za 155 zł:

PIASTA ŁOZYSKO KOLA TYŁ AUDI A4 B6 B7 AVANT ABS (2539149869) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

3 miesiące temu kupiłem tarcze hamulcowe na przód nowe za 50 zł sztuka + komplet klocków na przód z czujnikiem elektronicznym za 42 zł. Do tej pory nic nie piszczy, nic nie telepie, nie ma nalotu na alufelgach, a hamulce jak brzytwa... ojcu do mercedesa 124 kupiłem klocki za 50 zł komplet na cały samochód i też są super... więc nie przepłacajcie :) szukajcie aukcji z gwarancją. Lepiej zaoszczędzone pieniążki przeznaczyć na paliwko :) pozdrawiam