Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z szyberdachem panoramicznym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W audi 8K z panoramicznym szyberdachem mam problem z jego płynnym otworzeniem.

Czy ktoś ma opis adaptacji szyberdachu ?

Opublikowano
  • Autor

w wolnym tłumaczeniu brak lub błąd adaptacji :)

---------- Post dopisany at 21:01 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

01512 - control module for sliding roof

005 - No or incorrect basic setting/adaptation

Opublikowano

Wyuczanie/Adaptacja można wykonać tylko, gdy pokrywa jest zamontowana (niebezpieczeństwo uszkodzenia).

Aby dach odsuwany / podnoszony działał prawidłowo, po wymontowaniu i ponownym zamontowaniu silnika lub po wymianie silnika należy przeprowadzić wyuczanie.

Silnik odsuwanego dachu

– Włączyć zapłon i zamknąć drzwi, w razie potrzeby zamknąć dach odsuwany.

– Pociągnąć przełącznik uruchamiania dachu odsuwanego / podnoszonego i przytrzymać w tym położeniu 10 sekund.

– Pokrywa dachu odsuwanego zostaje podniesiona, przesunięta do tyłu aż do położenia krańcowego, następnie ponownie do przodu i na koniec zamknięta.

Podczas całego procesu normalizacji przełącznik uruchamiania dachu odsuwanego / podnoszonego musi pozostać pociągnięty.

Tym samym proces wyuczania jest zakończony.

Silnik rolety przeciwsłonecznej

– Włączyć zapłon i zamknąć drzwi, w razie potrzeby całkowicie zamknąć roletę przeciwsłoneczną.

– Przełącznik uruchamiania rolety przeciwsłonecznej nacisnąć w położeniu zamknięcia i tak przytrzymać przez 10 sekund.

– Roleta przeciwsłoneczna zostaje otwarta aż do położenia krańcowego, a następnie z powrotem zamknięta.

Podczas całego procesu normalizacji przełącznik uruchamiania rolety przeciwsłonecznej musi pozostać wciśnięty.

Tym samym proces wyuczania jest zakończony.

W przypadku nowych silników (jako część zamienna) wyuczanie rozpoczyna się natychmiast po uruchomieniu przycisku - bez 10 s czasu oczekiwania.

Opublikowano
  • Autor

dziękuję :)

sprawdziłem,

odsuwa się, ale trzeba cały czas trzymać pokrętło by się otworzył, nie działają pośrednie stany otwarcia na pokrętle :/

Opublikowano
  • Autor

niestety błąd błędnej adaptacji nadal w nim siedzi :(

być może coś źle robię....

• 8 lat później...
Opublikowano

Witam, podepne sie do tematu, posiadam również a4 B8 z panoramą dachem, chcialem zrobic adaptacje, ale niestety ta instrukcja jest dla przycisków, u mnie przyciskami mam otwieranie i zamykanie rolety,( ja udalo mi sie zaadoptować), a panoramy otwieranie i zamykanie jest za pomoca pokretla. Probowalem przytrzymywac pokretlo, ale to nic nie daje. Dziwna rzecza jest to, ze jak otworze dach i pozniej zamykam on zamknie sie normalnie na jednej pozycji przed pozycja 0 ( pokazane na zdjeciu) jezeli przekrece jedna pozycje dalej czyli na 0 on sie wtedy otworzy. Wie ktos jak to skalibrowac/zaadoptowac? Z gory dzieki.

PS. Juz po temacie, poradziłem sobie odisem, trzeba bylo zrobic nastawy podstawowe.

IMG_3916.jpg

Edytowane przez kacper___

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.06.2021 o 17:39, kacper___ napisał:

PS. Juz po temacie, poradziłem sobie odisem, trzeba bylo zrobic nastawy podstawowe.

Mam ten sam problem. Napisz proszę jak zrobić te nastawy podstawowe. Mam VCDS.  

Dzięki !!

Edytowane przez tepe

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam że odpowiadam sam pod sobą, ale dalej nie znalazłem rozwiązania. Da się zrobić nastawy podstawowe panoramy VCDSem ? 

Czy muszę koniecznie szukać kogoś z odisem ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 23.03.2022 o 20:50, tepe napisał:

Przepraszam że odpowiadam sam pod sobą, ale dalej nie znalazłem rozwiązania. Da się zrobić nastawy podstawowe panoramy VCDSem ? 

Czy muszę koniecznie szukać kogoś z odisem ?

Najprościej to odkręć silniczek, ustaw w pozycji zamkniętej  / na tej czarnej kropce / i przykręć silniczek.