Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AAH '95] Blad 15.5 klimatronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Pytanie:

Gdzie się znajduje Motor klapy nawiewu powietrza V71?

Jak się do niego dostać (który to) ?

Będę wdzięczny na namiary (opis lub zdjęcia)

Pozdrawiam

[ Dodano: 2006-05-03, 20:55 ]

Po wymianie sterownika klim. wszystko wrocilo do normy.

Jest pelna kontrola nad nawiewem i regulacja temperatury - wczesniej powietrze lecialo tylko na szybe.

Pojawily sie jednak dwa bledy: kody 2.1 i 7.1 - (mimo kasowania vagiem - powracaja).

Mimo to wszystko dziala poprawnie.

hmmmmmmm - moze i ten sterownik nie jest do konca sprawny ;)

[ Dodano: 2006-05-04, 12:40 ]

Czy ktos wie jak ustalic numer kodowania sterownika klimatyzacji (do mojego modelu) ?

• 5 lat później...
Opublikowano

odświeżę troche.... mi wyskakuje błąd na kanale pierwszym 15.7 , na kanale 49 cały czas widnieje 0 a na kanale 51 cały czas 5.0 bez względu czy silnik ciepły czy zimny. i nie za bardzo wiem o co kaman. jakieś sugestie

kanał1

6e194951bcaeff96m.jpg

kanał49

31107ed2e6d5d749m.jpg

kanał51

f2866e41e2b75528m.jpg

Opublikowano

Raczej błąd nie 15.7 nie jest związany z temperaturą silnika, to usterka jakiejś klapy przy filtrze kabinowym. Też go mam, ale się nie przejmuję. Co do wskazań temperatury to prawdopodobnie czujnik padł. U mnie na kanale 49 też cały czas jest 0, a na 51 wyświetla się temperatura silnika (wskazania są poprawne od 50 stopni, poniżej wartość sobie rośnie średnio o stopień na 3 sekundy).

Opublikowano

to ten niebieski czujnik do wymiany?? bo też chyba mam do wymiany termostat bo na liczniku mam max 75oC jak jeżdżę na trasie

Opublikowano

Kod 15.7 - Klapa powietrza, czasem blokowana.

Zaraz po zakupie auta też miałem ten kod (a może był to kod 11.7, bo już teraz nie pamiętam :mysli:). Dodatkowo miałem kod 50.3, na temat którego ciężko cokolwiek znaleźć, ale gdzieś w necie natknąłem się, że taki kod może generować słaby akumulator. I rzeczywiście przed zakupem moje auto stało jakiś czas i aku był niedoładowany. Pojeździłem troszkę, bateria podładowała się i klimatronik cudownie ozdrowiał - nie mam błędów i kanał 1C pokazuje upragnione 0. :banan:

Zanim jednak ozdrowiał, to szperałem po forum i metody dobrania się do klap powietrza są ładnie opisane łącznie z zamieszczonymi fotkami. Wystarczy poszukać.

Opublikowano

jeżeli chodzi o błąd 15.7 to spróbujcie takiego zabiegu: ustawcie na temp na low, nawiew na max i po kolei nawiew na szyby, na kratki i na nogi, później tak samo z temp na max. Mi pomogło, teraz na kanale 1c widnieje 0 :decayed: