KL4K50N Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Witajcie! Mam duży problem z moim autkiem. Spróbuję wyjaśnić to jak najjaśniej się da. Moje auto otwiera się z pilota raz na 5-8 razy. Czasami jak się otworzy to potem już się nie zamknie. A jak się nie otworzy to z kluczyka otworzą się tylko moje drzwi. Po przejechaniu pewnej trasy, powrót do domu i normalnie zamyka się auto z pilota. Następnego dnia znów to samo, albo raz otworzy albo i nie. Moje pytanie, gdzie jest problem? W samej pompce czy może w tej centralce pod kierownicą? Z góry dziękuję, Kamil
wesz82 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Miałem tak samo.Wnerwiające jest to bo trzeba patrzeć czy auto zamkneło sie. Raz działało raz nie,w ogóle centralny robił sco chciał.Podjechałem do elektryka i winny był tzn zimny lut.To było z 5 lat temu dobrze nie pamietam ale elektryk wspominał coś o tym że grzebał w dzwiach kierowcy i tam poprawił tzn zalutował na nowo i śmigało aż miło.
Lo-buz Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Do sprawdzenia pompka albo gdzies czytalem ze krancówki od ktorys dzwi ( te ktore np. wl oświetlenie wew auta ) Mam mozna powiedziec identycznie, raz sie zamnknie raz nie, jak nie chce sie zamknac po nacisnieciu na pilozie " zamnknij " to wystarczy ze otworze i zamkne tylne drzwi i nagle sie budzi i zamyka sie wszystko. I dziala tez w druga strone, wciskam " otwieraj " a on nic, kluczyc w drzwi przekrecam i otwieram drzwi i nagle wszystkie sie otwieraja.. Zmienialem centralke i bez zmian. Rozbieralem pompke i w sumie wyglada na ok..
KL4K50N Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Lo-buz, dzięki za podpowiedź. W sumie ja już nie pamiętam kiedy u mnie działo światło jak się drzwi otwiera... Zapala się tylko wtedy kiedy wsadzę kluczyk do stacyjki i go przekręcę, wtedy się oświetlenie zapala. Nie pamiętam jak to było przed zmianą paneli drzwiowych, bo napisałeś, że styki w drzwiach mogą być zwalone. Bo może i faktycznie to podczas zmiany tych paneli coś się popsuło.
Rekomendowane odpowiedzi