Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Domykanie szyb- jak podłączyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam do was pytanie może mi pomożecie . mam świeżo założony alarm BX50S car protect. powiedzcie mi jak podłączyć domykanie szyb .dodam że auto seryjnie takowego bajeru ie miało .centralka takowe wyjście ma domykanie szyb. dodam że mam 4 el szyby. czy może juz ktoś z was to robił? szukałem i jakoś znaleźć nie mogłem odpowiedzi na forum

Opublikowano

W funkcjach masz info: blokowanie powietrzne (pneumatyczne) posiada czas reakcji 3.5 sekundy

Aby domykanie działało, czas ten musi wynosić min 15s.

Opublikowano

Dzisiaj do A4 B5 Avant 96 rok kupionego niedawno w strasznym stanie (staram sie odnowic auto) montowalem centralke. W orginalnym (przynajmniej tak wyglada) kluczyku mam jeden przycisk, calosc jest na podczerwien i trzeba przylozyc do czujnika zeby w ogole chwycilo. Jak bym przycisku nie naciskal to domykania szyb nie zaobserwowalem, tak samo kierunki nie migaly, jedynie syrena od alarmu robila "piiip". Zamontowalem dzisiaj Stiga jakiegos wyjetego z innego auta. Kierunki dzialaja, ladnie zamyka i otwiera. Z ciekawosci szukalem czy mam moze domykanie szyb... zwieralem do masy we wtyczkach z opisow w necie i ruszylo :) Ze stiga podpialem zielony kabelek ktory daje mase przez 20s do kabelka ktory wczesniej znalazlem i pieknie domyka :)

Opublikowano
a mógłbyś troche jaśniej ?

lub jak byłoby oddzielne wyjście funkcji komfort (ale tego ten alarm nie posiada) i domykanie szyb kluczykiem obowiązkowe.

Opublikowano

najtańsze przekaźniki czasowe są w cenie nowej centrali, więc się nie opłaca

Opublikowano
  • Autor

szukałem na allegro to troche tego jest i ceny sa rozne . jeśli ogarniasz temat to powiedz może jaki konkretnie jest potrzebny to znajde na allegro

Opublikowano

np

ASE :: przekaźnik czasowy 1TP1500

---------- Post dopisany at 22:08 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ----------

wydaje mi sie że carprotect bx50 na domykanie szyb, taki jak masz

Opublikowano
  • Autor

opis takowego alarmu z jednej z aukcji allegro :

Sterowniki przeznaczony jest do sterowania wszelkimi typami zamka centralnego, tak do zamków sterowanych masa, +12V, i pneumatycznymi.

Sterownie poprzez wbudowane przekaźniki, można bezpośrednio podłączyć siłowniki.

Sterownik może być stosowany w systemach dwu i cztero drzwiowych. ( zamkanie / otwieranie ).

Nadaje sie do każdego seryjnego zamka centralnego ( fabrycznego ), jak i do uniwersalnego zamka centralnego ( dostępnego na naszych aukcjach ).

Sterownik zamka posiada wyjście na kierunkowskazy.

Sterownik zamka wyposażony jest w dodatkowy kanał ( 2 kanał transmisji ) - np. osobne otwieranie bagażnika.

Sterownik posiada sterowanie impulsami 0.7s i 3s ( potrzebne do zamków pneumatycznych ).

Możliwość pracy z bezpilotowym systemem alarmowym.

Funkcja Komfort, domykanie szyb, impuls 30s.

tylko właśnie jeśli chodzi o ten przekaźnik to jak go ewentualnie podłączyć pod ten alarm. pytanie czy przekaźnik nie będzie cały czas "gorący" jakoby miał za duże napięcie a także czy nie ponadlapa przekaźników w centralce..

Opublikowano

Funkcja Komfort, domykanie szyb, impuls 30s.

tylko właśnie jeśli chodzi o ten przekaźnik to jak go ewentualnie podłączyć pod ten alarm. pytanie czy przekaźnik nie będzie cały czas "gorący" jakoby miał za duże napięcie a także czy nie ponadlapa przekaźników w centralce..

nie czaruj już...

masz normalne domykanie szyb, koles z drugiego postu wprowadził cie w błąd

Opublikowano
  • Autor

przekaźnik czasowy , zwłoczny , specjalny (1TP30) (2595316257) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a cos takiego? cena taka sama tylko ma mniejszy zakres od 0 do 30s

---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:30 ----------

dobra to jak to podłączyć ? i czy wkońcu musze miec ten przekaźnik czy nie?

Opublikowano
przekaźnik czasowy , zwłoczny , specjalny (1TP30) (2595316257) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

a cos takiego? cena taka sama tylko ma mniejszy zakres od 0 do 30s

---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:30 ----------

dobra to jak to podłączyć ? i czy wkońcu musze miec ten przekaźnik czy nie?

nie musisz mieć

jak by ci się chciało poszukać to nie musiałbyś zakładać tego bezsensownego tematu

Wszystko masz opisane w jednym z tematów w dziale warsztat.

Teraz sobie to znajdz i tyle.

Opublikowano

no pewnie, w końcu rozwiązałeś swój problem.