Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Szyby nie pamiętają zaprogramowanej drogi.Działają chwile od założenia klemy i zaprog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.Szukam i szukam ale nie moge znależć podobnego zagadnienia.

Otóż szyby przednie mam elektryczne i działają przez dłuższą chwile dobrze po zaprogramowaniu.

Jednak jak zostawie auto na troche ,to po powrocie szybki chcą się tylko podnosić-słychać puknięcie-ale o opuszczaniu mogę zapomnieć.

Kable, sterownik komfortu i drzwi kierowcy,przyciski przeglądałem czyściłem i nic.Żadnych pęknięć ,zimnych lutów,korozji,zawilgocenia...Macie moze jakieś pomysły?Wiecie gdzie jest zapisana droga obu podnośników?

---------- Post dopisany 28-06-2013 at 11:23 ---------- Poprzedni post napisany 31-08-2012 at 13:48 ----------

Witam ponownie.Minął niemal rok i temat powrócił.Czy jest w stanie mi ktoś pomóc.Wczoraj przelutowałem sterownik drzwi kierowcy bo wywala fault .Ale nie pomogło.Mógłbym go wymienić tylko myślę czy to nie komfort?

Opublikowano

sterownik drzwi kierowcy jeśli jest w wersji low - literka B na końcu (brak składanych lusterek i pamięci) kosztuje grosze. Możesz zaryzykować i kupić go. Jaki błąd wywala?

Opublikowano

Ostatnio miałem podobny problem ze szybą kierowcy, od jakiegoś czasu żeby podnieść, opuścić szybę musiałem trzymać przycisk aż do końca podnoszenia. W końcu któregoś dnia szyby nie dało się opuścić tak samo było słychać tylko pyknięcie po rozebraniu wszystkiego okazało się, że winny był przycisk od podnoszenia\opuszczania. Rozebrałem go całkowicie i niby wyglądał całkiem dobrze ale profilaktycznie potraktowałem go wd40 i po złożeniu wszystko zaczęło działać prawidłowo.

Opublikowano

Może coś być na rzeczy z tym przyciskiem.Teraz zauważyłem że jak wcisne na pierwszą pozycje tj.trzymam -jedź to zadziała jak go przytrzymam nieco głębiej.A na drugiej trzymam-jedź do końca, działa prawidłowo i w górę i w dół zachowuje się tak samo.

Narazie lutuje sterownik od drzwi pasażera jak założę napisze jakie rezultaty.Choć nie sądzę by to mogło pomóc.Luty wyglądały idealnie a przy zdjętym sterowniku drzwi pasażera ,szyba kierowcy też "zapomniała" zapamiętaną wcześniej drogę.A i wyzbyłem sie komunikatu o sterownikach drzwi fault. Otóż brakowało bezpiecznika z boku konsoli na moduł komfortu. Chyba ktoś zapomniał włożyć przy którymś sprawdzaniu.