Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Inna barwa żarówek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, zakupiłem żarówki postojowe led i tylne do podświetlenia rejestracji C5W Led firmy Narva. Były one zapakowane po 2 szt w oryginalnym opakowaniu. Po założeniu okazało się że żarówki sporo różnią się barwą jedna ciepła biel a druga mocno zimna wpadająca w niebieski, zamieniałem stronami je - to samo. Pomyślałem że są wadliwe wię je wyciągnąłem. Założyłem tył i ta sama sytuacja jedna ciepła druga zimna, barwa znacznie się różni nawet w dzień.

Moje pytanie jest następujące, żarówki są wadliwe i je reklamować, czy one tak jak ksenon muszą trochę poświecić i dostaną swojej barwy, jak tak to jak długo ile godzin?

Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź co z tym fantem zrobić

Opublikowano

Według mnie od razu powinny świecić wybraną barwą światła ...

Chyba coś sprzedawca poknocił Ci....

Opublikowano

a nie masz przypadkiem jednej lampki od podswietlenia rejestracji 'brudnej'?

Opublikowano
  • Autor

właśnie nie bo dokładnie czyściłem i zamieniałem żarówki i różnica jest spora dalej, poza tym z przodu też jest taka różnica

---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:52 ----------

1346695509193.jpg

1346695500985.jpg

1346695494394.jpg

1346695488444.jpg

zrobiłem foto niestety tylko z kalkulatora, jak widac różnica jest spora nawet w takiej marnej jakości

Opublikowano

Pudełka były fabrycznie zamknięte? Może ktoś wcześniej w sklepie oglądał i źle je spakowali.

Opublikowano
  • Autor

właśnie były fabrycznie zamknęte bez uszkodzeń opakowania. Dziwi mnie to, że te W5W mają też taką samą różnice ( jedna ciepła jedna zimna ) jak C5W a to przecież całkiem inny rodzaj i w osobnym opakowaniu

Opublikowano

A nie pisze nic na pudełku? Może dają jedną taką, a drugą taką.

Opublikowano
  • Autor

nic, ani słowa. Pisze tylko jak na wiekszości pedełek z żarówkamim ledowymi, że do uzytku wewątrz auta, chyba zadzwonie jutro do tego sprzedającego i podpytam o co chodzi bo to naprawde lipnie wygląda

---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

Narva LED C5W XENON Look 6000K 2 sztuki SV8,5-36 (2572452127) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Narva LED W5W (T10) XENON Look 6000K -2 sztuki- (2584891567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

takie to żarówki

Opublikowano
nic, ani słowa. Pisze tylko jak na wiekszości pedełek z żarówkamim ledowymi, że do uzytku wewątrz auta, chyba zadzwonie jutro do tego sprzedającego i podpytam o co chodzi bo to naprawde lipnie wygląda

---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 20:59 ----------

Narva LED C5W XENON Look 6000K 2 sztuki SV8,5-36 (2572452127) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Narva LED W5W (T10) XENON Look 6000K -2 sztuki- (2584891567) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

takie to żarówki

akurat jesli chodzi o tego sprzedawce, to jestem jego czestym klientem i nie mam do niego jakichkolwiek zastrzezen, a akurat te zarowki Narva LED w5w kupowalem juz z 8kompletow od niego, i zawsze swiecily identycznie. Poza tym, nie ma nawet wyboru innego koloru tych zarowek niz 6000k.

Wydaje mi sie, ze problem jest u Ciebie, przeczysc jakies styki wewnatrz czy cos, cos musi nie laczyc nie tak, jesli zamieniajac je stronami zawsze ta po lewej slabiej swieci.

Opublikowano
  • Autor

Ja na zdjęciu nie zmieniałem żarówek, jak zamienię je stronami to będzie odwrotnie koloramim, tak samo jest z przodem, a tak dla testu załozyłem inne żarówki LED i świecą identycznie, więc podejrzewam, że z tymi żarówkami jest coś nie tak

Opublikowano
Ja na zdjęciu nie zmieniałem żarówek, jak zamienię je stronami to będzie odwrotnie koloramim, tak samo jest z przodem, a tak dla testu załozyłem inne żarówki LED i świecą identycznie, więc podejrzewam, że z tymi żarówkami jest coś nie tak

Aha, zle zrozumialem :-)

to w takim razie przeslij te fotki sprzedawcy i popros o wymiane, oczywiscie to gosc powinien Ci zwrocic koszty wysylki. Widocznie jakas zla partia sie trafila. Chyba ze malo zyczliwy pracownik...

Opublikowano
  • Autor

dziś na 100% sprawdziłem, że żarówki są wadliwe , załozyłem do innego auta i ta sama historia. Do mojego załozyłem inne ledowe i świeciły tak samo. Kontaktowałem się ze sprzedawcą i wymieni mi te żarówki