miszka Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Witam wszystkich . Jak w temacie , muszę wymienić wewnętrzne końcówki drążków kierowniczych te które są przykręcone do magla . Jaki tam jest rozmiar klucza i jakiego klucza do tego użyć bo widzę że dojście jest tam raczej ciężkie . Czy dam radę tam dojść kluczem francuskim ? Chodzi mi o tą część Z góry dziękuję za pomoc
dragon44 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Do tego jest taki specjalny klucz mozna go kupic na allegro, w passacie b5 udalo sie to odkrecic zwyklym plaskim, nie wiem czy w A4B6 bedzie tyle miejsca, rozmiaru juz nie pamietam niestety, ale zmierz sobie nakretke na nowym drazku i bedziesz wiedzial. Francuzem moze byc ciezko bo malo miejsca.
miszka Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Do tego jest taki specjalny klucz mozna go kupic na allegro, w passacie b5 udalo sie to odkrecic zwyklym plaskim, nie wiem czy w A4B6 bedzie tyle miejsca, rozmiaru juz nie pamietam niestety, ale zmierz sobie nakretke na nowym drazku i bedziesz wiedzial. Francuzem moze byc ciezko bo malo miejsca. Możesz rzucić linkiem z jakiejś aukcji jak ten klucz mnie więcej wygląda ? ---------- Post dopisany at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany at 10:13 ---------- Znalazłem na innym forum audi jak gość wymienia taką końcówkę i używa do tego klucza do rur , tylko że on ma chyba ściągniętą całą zawieche Replaced all my control arms and tie rod ends. - AudiWorld Forums ---------- Post dopisany at 10:26 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ---------- a na tym forum gość używa jeszcze innego klucza DIY: B5 Control Arms and Tie Rod End Assemblies, Part 2: TRE Assembly Replacement - AudiForums.com
dragon44 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Kurcze nie potrafie teraz tego klucza na allegro znalezc, ale to bylo cos podobnego w dzialaniu jak nasadka do sondy lambda i do tego wkladalo sie przedluzke. Jesli sie zmiescisz z kluczem do rur tam, albo francuzem to bez problemu odkrecisz, to nie jest mocno przykrecone.
miszka Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Ok poradziłem sobie sam przy pomocy dużego francuza o rozpietości do przynajmniej 40mm bo rozmiar śruby to około 38mm (37,5mm po zmierzeniu suwmiarką) i aż dziw że te śruby tak lekko poszły , bo spodziewałem się większego oporu . Miałem do wymiany tylko jedną stronę ale wymieniłem profilaktycznie dwie strony i już nic mi nie puka . PS. Kurcze czy na tym forum naprawdę nikt nic sam nie robi tylko wszyscy jeżdżą po mechaniorach a potem chwalą się nie wiadomo czym. Co się zapytam to nikt nic nie wie . Co wy tylko umiecie sami żarówki wymieniać ? dragon44 dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi