Jump to content
IGNORED

Puszczające hamulce po starcie aucie


Samuray-X
 Share

Recommended Posts

Mam dosyć dziwny problem. Otóż od pewnego czasu pedał hamulca po uruchomieniu silnika puszcza na samym końcu, tak jak gdyby włączał się ABS. Potem łapie już normalnie. Mam skrzynię TipTronic, nie przypuszczam aby to miało mieć jakikolwiek wpływ, ale zawsze lepiej wspomnieć.

Wcześniej zdarzało się to sporadycznie, obecnie coraz częściej. Poziom płynu hamulcowego prawidłowy.

Link to comment
Share on other sites

....Otóż od pewnego czasu pedał hamulca po uruchomieniu silnika puszcza na samym końcu, tak jak gdyby włączał się ABS...

mozesz to doprecyzowac bo nie bardzo rozumiem

Link to comment
Share on other sites

1.Wciskam hamulec

2. Idzie normalnie prawie do samego końca (90% zakresu ruchu)

3. Nagle jest "miękki" i wchodzi prawie nacisku do samego końca.

4. W tym czasie siła hamowania spada, hamulec puszcza, coś a'la ABS.

5. W chwili osiągnięcia 100% zakresu hamulec łapie poprawnie.

Link to comment
Share on other sites

kiedy wymieniałes płyn i elastyczne przewody hamulcowe ?

Link to comment
Share on other sites

2 lata temu puściły przewody i wtedy były wymieniane. Płyn być może również. Niestety nie było mnie wtedy w Polsce, więc nie wiem dokładnie.

---------- Post dopisany 12-09-2012 at 23:33 ---------- Poprzedni post napisany 10-09-2012 at 23:07 ----------

Niestety hamulce coraz częściej są miękkie ... Co to może być?

Link to comment
Share on other sites

albo przewody albo wyciek

Link to comment
Share on other sites

I co rozwiązałeś ten problem? Bo mam podobnie, może pedał nie robi się miękki ale puszcza przy lekkim hamowaniu tak jakby załączał się abs.

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...