Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy bierze olej.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dzisiaj po krotkiej jezdzie zauwazyłem w wydechu ze jest mokro i teraz pytanie czy jest to woda czy olej ? w nocy padał deszcz i jak wsiadłem o 6 rano to był caly mokry od deszczu podjechałem do pracy 2km i o 15 wróciłem i zauwazyłem ze nadal jest mokro... Sprawdzałem luz wirnika od turbo i jest niewyczuwalny. wąż od intercoolera jest lekka mgiełka olejowa, w płynie chłodniczym zero oleju płyn czysty, pod korkiem wlewu oleju brak jakiegokolwiek ''masła'' itd moc ma temperature łapie dobrą itd. załączam filmik jaki dym leci przy odpalaniu ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Opublikowano

Taki dymek przy odpalaniu to praktycznie standard w każdym PD przy obecnych przebiegach:wink:

I mimo tego że prawdopodobnie znajdzie się ktoś kto powie że trzeba oringi na pompkach wymieniać etc. ja bym na twoim miejscu nic nie ruszał puki innych objawów nie ma.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :) Silnik ma zrobione prawie 300tys km. Olej wymieniałem jakieś 2 tyg temu z filtrami na chwile obecną nic nie ubywa na bagnecie a zrobiłem jakieś 500km od wymiany.

Opublikowano

Mój ma obecnie 270tys i od wymiany do wymiany ok 13tys wciąga 0,6 litra, turbo ori nigdy nie czyszczone i brak problemów odpukać:decayed:

Opublikowano
  • Autor

To auto mam krótko i jestem trochę chyba przewrażliwiony :P Dowiem się za nie długi czas czy wciąga olej :) Na chwile obecną wymieniłem oleje filtry uszczelke pod zaworami bo troche lała po wymianię ustało i poprzedni helmut nie zauwazył ze sączy się z turbiny wlotu oleju turbiny dokręciłem i jest ok. Błędy wykasowałem i na chwile obecną nic nie ma. Przyjdzie zima i dowiem się czy będzie palił za pierwszym czy nie :D

Opublikowano

tak z czystej ciekawości jaka jest norma zużycia oleju dla PD i zwykłego TDIka??

mój poprzedni AFN nie brał ani grama w AJM troche z bagnetu tylko od zmiany do zmiany schodzi ale jest OK

Opublikowano
tak z czystej ciekawości jaka jest norma zużycia oleju dla PD i zwykłego TDIka??

coś mi się kojarzy że w książce z papierami od auta było napisane 0.5l na 1000km

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Po przejechaniu 1000km dzisiaj rano odpaliłem auto na dosłownie minute i po godzinie sprawdziłem olej a tam 3/4 na bagnecie. Gdy sprawdzałem od razu po wymianie był poziom prawie max do tego zagięcia. Olej przez ponad godzine nie zdążył spłynąć do miski ?

---------- Post dopisany at 11:45 ---------- Poprzedni post napisany at 11:36 ----------

olej nie był rozgrzany wiec jest gesty i ciężej mu spłynąć ?

Opublikowano

Płyny mają rozszerzalność termiczną i jeśli poziom był na w pełni rozgrzanym silniku to na zimnym zawsze będzie go mniej.