gcienki Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Witam. Mam pytanie czy po wyjęciu wtyczki czujnika halla położenia walka rozrządu coś powinno się dziać. U mnie nic się nie dzieje czy jest wtyczka czy ją wyjmę silnik pracuje bez zmian. Dodaje ze od pewnego czasu przerywa silnik na rozgrzanym silniku.
MASATO Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 na vagu powinieneś mieć błąd: 00515 to przerywanie silnika jest spowodowane nie prawidłową pracą czujnika halla i przez to wyrywkowo przerywa zapłon. jeśli chcesz to mam taki sprawny czujnik do ADRa na sprzedaż
gcienki Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 ile za ten czujnik byś chcial
motor144 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Podepnij VAG-a i sprawdź czy są faktycznie jakieś błędy . Przy wypiętym HALLU w tym silniku będzie trudniej odpalał i będzie mułowaty w czasie jazdy i tyle .Takie wypinanie /wpinanie niczego nie pokaże tylko najwyżej co to więcej namiesza w pracy silnika.
majer33 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 to niemusi być wina czujnika wiem bo przerabiałem ten temat ---------- Post dopisany at 15:15 ---------- Poprzedni post napisany at 15:10 ---------- umnie były te same objawy na vagu pokazywało błąd czujnika halla.jak masz możliwość to spróbuj zamienić czujnik umnie czy był podpięty czy nie autko normalnie odpalało jedynie był mułowaty pozatym powyżej 4 tyś.obrotów błędu nie było więc jabym sie tak szybko nie pakował w wymiane czujnika
gcienki Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 to niemusi być wina czujnika wiem bo przerabiałem ten temat ---------- Post dopisany at 15:15 ---------- Poprzedni post napisany at 15:10 ---------- umnie były te same objawy na vagu pokazywało błąd czujnika halla.jak masz możliwość to spróbuj zamienić czujnik umnie czy był podpięty czy nie autko normalnie odpalało jedynie był mułowaty pozatym powyżej 4 tyś.obrotów błędu nie było więc jabym sie tak szybko nie pakował w wymiane czujnika I co u ciebie było
majer33 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 tu.masz.link.wcześniej.był.poruszany.ten.temat http://a4-klub.pl/silniki-benzynowe-30/czujnik-halla-problem-238550/ ---------- Post dopisany at 16:29 ---------- Poprzedni post napisany at 16:25 ---------- umnie.padł.napinacz.łańcusza.wałków.rozrządów.i.miałem.przezto.przesunięcie.prawie.półtora.zęba.na.wałku.taki.był.luz
Rekomendowane odpowiedzi