pawlopwl Posted September 18, 2012 Posted September 18, 2012 Witam, pisze w imieniu kolegi, zakupił on a4 avant, silnik afn, 1997r. Kupił go z niedziałającą pompką centralnego, była ona wyjęta całkiem. ale nie to jest problemem, otóż po podłączeniu pompki zapalają się kontrolki te które się święcą przy przekręcaniu zapłonu (immo, ładowanie i chyba jak dobrze pamiętam ciśnienie oleju ale nie jestem pewien) i cały czas się świecą a samochód wtedy nie odpala. po odłączeniu pompki wszystko działa, oczywiście oprócz centralnego... problem nie leży w pompce, została ona naprawiona i centralny sie zamyka, była tez zakładana z mojego wozu i tez paliły sie te kontrolki i auto nie odpalało. w czym może być problem gdzie szukać przyczyny?
pawlopwl Posted September 19, 2012 Author Posted September 19, 2012 a podmieniales na inna pompke?? tak była zakładana moja pompka która działa bez zarzutu. to samo, centralny działa, auto nie odpala i świecą się kontrolki
badyl666 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Sprawdź czy jest dokładany alarm albo sterownik centralnego. Wyjmij na chwilę bezpiecznik S6 5A i podłącz pompkę.
pawlopwl Posted September 25, 2012 Author Posted September 25, 2012 dzięki za odpowiedzi, znajomemu udało się już naprawić auto, jak dowiem się co było przyczyną napisze o tym
Recommended Posts