dario212 Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 Mam maly problem. Jadąc na autostradzie na piątym biegu przy obrotach okolo 4 tys zaczelo coś smierdzieć wiec sie zaczymalem. Nie gaszac silnika pierwsze co sprawdziłem kola czy cos sie nie grzeje zimne. Po kilku sekundach zaczął strasznie dymic z rury na bialo (chmara dymu). Dym śmierdział jak przypalone klocki hamulcowe. Szybko zgasiłem silnik i dymienie ustało. Po minucie odpaliłem gdyż spieszyłem sie na lotnisko a samochod juz zachowywał sie normalnie. Co może byc nie tak??
piotrekvka Opublikowano 19 Września 2012 Opublikowano 19 Września 2012 sprawdz czy w oleju nie masz wody i odwrotnie mogla uszczalka poleciec
dario212 Opublikowano 19 Września 2012 Autor Opublikowano 19 Września 2012 uszczelka jest oki wymienianq pol roku temu plyn tez jest nie ubywa olej jak zawsze stan. No i vag nie pokazuje zadnych błędów .
franek84 Opublikowano 3 Października 2012 Opublikowano 3 Października 2012 pewnie turbo puszcza już zdrowo i olej spala więc śmierdzi. sprawdzaj na bieżąco olej...
Rekomendowane odpowiedzi