Ciepły Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Sprawa tyczy się VW Passata 1.6 98 ADP Auto po odpaleniu utrzymuje wysokie obroty 900 przy dodaniu gazu obroty idą do góry ale długo spadają w dół. Podczas jazdy auto czasami traci moc i nie da sie jechać szarpie i nie jedzie Na vagu wyskoczył błąd przepływomierza i sondy lambda. Po odpięciu przepływomierza nie widać różnicy auto pracuj tak samo. Gdzie szukać problemu ?
MATIUS Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 przeprustnice wyczyść posprawdzaj węzyki plus adapatacja jej
Roberto90 Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Jezeli nie ma różnicy po odpieciu przepływomierza to znaczy ze nie jest sprawna.
neni Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 przepływomierz do wymiany też tak miałem podjedź na szrot na pewno dostaniesz bo nowy będzie drogi a zamienniki za 200 zł to szajs jeszcze go nie podłączysz a już jest zepsuty, do mnie nowy oryginał 950zł na szrocie dałem 100 i śmiga bez problemów
bawół1 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Sprawa tyczy się VW Passata 1.6 98 ADPAuto po odpaleniu utrzymuje wysokie obroty 900 przy dodaniu gazu obroty idą do góry ale długo spadają w dół. Podczas jazdy auto czasami traci moc i nie da sie jechać szarpie i nie jedzie Na vagu wyskoczył błąd przepływomierza i sondy lambda. Po odpięciu przepływomierza nie widać różnicy auto pracuj tak samo. Gdzie szukać problemu ? najpierw podaj te błędy. I sprawdź wskazania przepływki i sondy w blokach pomiarowych.
Recommended Posts