kamilp Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 Witam,Posiadam a4 1,9tdi 96r avant, jak spuścić z niego płyn chłodzący ? Nie wiem czy to ważne ale auto posiada klimę, Chce nalać nowego na zimę.
MATIUS Posted September 21, 2012 Posted September 21, 2012 odkręć kruciec od termostatu i heja albo na pompie wody masz sróbe spustową o ile nie masz jej na rozdządzie bynajmniej ja mam tak w adr.
rikardo Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 Witam,Posiadam a4 1,9tdi 96r avant, jak spuścić z niego płyn chłodzący ? Nie wiem czy to ważne ale auto posiada klimę, Chce nalać nowego na zimę. Tak jak kolega radzi najszybciej będzie odkręcić króciec od termostatu i szybko spuścisz płyn. Do tej operacji kup sobie nowy oring który znajduje się przy termostacie. Co do zalania nowego G12 + to polecam oryginalny.
cocoo24 Posted September 22, 2012 Posted September 22, 2012 przeciez masz specjalna śrubę do tego w chłodnicy na dole w rogu po stronie kierowcy
bediks Posted September 23, 2012 Posted September 23, 2012 Ale bez wyciągnięcia termostatu ciecz jeszcze w bloku będzie bo termostat zamkniety
Recommended Posts